MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Την ανάγκη προώθησης διαμεσολάβησης συζήτησαν ΥΠΔΙΚ, Σύνδεσμος Διαμεσολαβητών, ΚΕΒΕ

Advertisement

Sponsored by exness

Η ανάγκη προώθησης της διαμεσολάβησης συζητήθηκε σήμερα σε συνάντηση της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Διαμεσολαβητών Κύπρου και του ΚΕΒΕ – Η ανακοίνωση

Σύμφωνα ανακοίνωσή του Συνδέσμου Διαμεσολαβητών Κύπρου, κατά τη συνάντηση της Υπουργού  Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Έμιλης Γιολίτη, με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Διαμεσολαβητών Κύπρου υπό τον Πρόεδρο του, Θεόδωρο Κρίγγου, συνοδευόμενη από τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του ΚΕΒΕ, Λεωνίδα Πασχαλίδη, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το θεσμό της διαμεσολάβησης στην Κύπρο, ενόψει κα της πρόθεσης του Υπουργείου να τροποποιήσει τη σχετική νομοθεσία.

Advertisement

Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου και του ΚΕΒΕ εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την πρωτοβουλία της Υπουργού Δικαιοσύνης, χαρακτηρίζοντας την «βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», αφού θα έχει ως αποτέλεσμα των εξορθολογισμό και την ποιοτική αναβάθμιση του θεσμού.

Επίσης, συζητήθηκαν τρόποι προώθησης της διαμεσολάβησης στην Κύπρο, αφού είναι διαπιστωμένο πως αυτή χρησιμοποιείται σε πολύ μικρό βαθμό, παρά τα πολλά οφέλη που προσφέρει, όπως ταχύτητα, χαμηλό κόστος, εμπιστευτικότητα, αμεροληψία και συνδρομή  στην αποσυμφόρηση των δικαστηρίων.

Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου και του ΚΕΒΕ προέβησαν σε συγκεκριμένες εισηγήσεις, τις οποίες η Υπουργός Δικαιοσύνης άκουσε με προσοχή και υποσχέθηκε πως θα μελετήσει τρόπους για περαιτέρω προώθηση του θεσμού.

Συμφωνήθηκε, τέλος, όπως διατηρηθεί στενή επαφή μεταξύ των μερών, με στόχο την γνωστοποίηση και αύξηση της χρήσης του εξωδικαστικού θεσμού της διαμεσολάβησης στην Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network