MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τίμησε αθλητές και αθλήτριες σε εκδήλωση στο Προεδρικό ο ΠτΔ

Advertisement

Sponsored by exness

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τίμησε απόψε αθλητές και αθλήτριες που διακρίθηκαν το 2018 όλων των επιπέδων στο πλαίσιο εκδήλωσης για την «Ημέρα του Κυπρίου Αθλητή», στο Προεδρικό Μέγαρο.

Advertisement

«Με την αποψινή μας εκδήλωση φιλοδοξούμε να καθιερώσουμε ένα νέο θεσμό στον οποίο τα φώτα θα πέφτουν στους ίδιους τους αθλητές», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο χαιρετισμό του.

Ένα θεσμό, πρόσθεσε, «στον οποίο η πολιτεία θα απευθύνεται στους αθλητές και θα τους εκφράζει την επιδοκιμασία, αλλά και τις ευχαριστίες της για όσα πρόσφεραν στην πατρίδα τους».

Συνέχισε λέγοντας ότι οι αθλητές και αθλήτριες που βραβεύουμε σήμερα είναι οι κορυφαίοι όλων των αθλημάτων, είτε αυτά είναι Ολυμπιακά είτε όχι. Είτε είναι προβεβλημένα είτε όχι. Βραβεύονται, είπε, αθλητές όλων των επιπέδων, από το Ολυμπιακό επίπεδο μέχρι τον σχολικό αθλητισμό.

Ειδική αναφορά έκανε στους ποδοσφαιριστές της πρώτης Εθνικής Κύπρου, οι οποίοι επίσης τιμήθηκαν κατά τη διάρκεια της αποψινής εκδήλωσης. Η πρώτη Εθνική Κύπρου, είπε «συγκροτήθηκε λίγους μόνο μήνες μετά την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960 και έδωσε τον πρώτο επίσημο αγώνα της με αντίπαλο το Ισραήλ εκπροσωπώντας το κράτος μας για πρώτη φορά σε μια διεθνή διοργάνωση».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε επίσης τη χαρά του για την παρουσία αθλητών με αναπηρίες σημειώνοντας ότι «η αναπηρία δεν είναι πια λόγος αποχής από αθλητικές δραστηριότητες και η αποψινή βραδιά το επιβεβαιώνει και μεταφέρει αυτό το  μήνυμα».

Αναφερόμενος στις σημαντικές επιτυχίες που είχε ο αθλητισμός της Κύπρου τα τελευταία χρόνια, σημείωσε ότι «ο πιο καθοριστικός παράγοντας δεν ήταν άλλος από τους ίδιους τους αθλητές μας τους οποίους εμείς καθηκόντως οφείλουμε να στηρίξουμε».

Ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι η Κυβέρνησης έχει προχωρήσει στη σύσταση μίας επιτροπής, η οποία έχει στόχο τη χάραξη της εθνικής στρατηγικής για τον αθλητισμό και τη θέσπιση της ενιαίας αθλητικής νομοθεσίας.

«Η νεοσύστατη αυτή επιτροπή αθλητισμού -την οποία εκπροσωπούν όλοι οι κεντρικοί φορείς του αθλητισμού ΚΟΑ – ΚΟΕ – Υπουργείο Παιδείας, καθώς και ο Σύμβουλος μου επί θεμάτων Αθλητισμού Φοίβος Ζαχαριάδης, θα συμβάλει, είμαι βέβαιος, τα μέγιστα στη διαμόρφωση του αθλητικού γίγνεσθαι στον τόπο μας», είπε.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ακόμη ότι «λαμβάνοντας υπόψη ότι ο ακρογωνιαίος λίθος του αθλητισμού είναι ο ίδιος ο αθλητής ως Κυβέρνηση προχωρήσαμε στην παραχώρηση σημαντικών κινήτρων τόσο στους αθλητές μας όσο και στους προπονητές τους».

Στους αθλητές και αθλήτριες μας, είπε,  παραχωρούνται κίνητρα μέσω των Ομοσπονδιών μας, ανεβάζοντας τον πήχη μέχρι και την επαγγελματική τους κατοχύρωση, «με συγκεκριμένα κριτήρια πλέον και όχι κατά αυθαίρετο ή ευνοιοκρατικό τρόπο, και αυτό συμβάλλει στο να επιτευχθεί ένα από τα διαχρονικά αιτήματα των αθλητών και των παραγόντων του αθλητικού μας οικοδομήματος».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal