MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τίμησαν τα ορεινά θέρετρα οι Κύπριοι… Οι περιοχές με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα

Advertisement

Sponsored by exness

Καλύτερες ημέρες για τα καταλύματα των ορεινών περιοχών – Βοήθησαν τα σχέδια διακοπών σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επαρχιακής Επιτροπής Ορεινών Θερέτρων του ΠΑΣΥΞΕ – Τίμησαν τα ορεινά οι Κύπριοι – Ποιες περιοχές προτίμησαν

Ικανοποίηση για την επισκεψιμότητα καθώς και τις κρατήσεις που καταγράφηκαν στα ξενοδοχεία και καταλύματα των ορεινών θερέτρων τους προηγούμενους μήνες, εκφράζει μέσω της Cyprus Times ο Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Ορεινών Θερέτρων του ΠΑΣΥΞΕ, Ανδρέας Μαντάλας.

Advertisement

Όπως τονίζει ο κ.Μαντάλας επιχειρήσεις κρατήθηκαν στη ζωή φέτος λόγω των επιχορηγημένων σχεδίων τόσο του Υφυπουργείου τουρισμού, όσο και των προγραμμάτων που δόθηκαν σε συνταξιούχους.

Τα ορεινά θέρετρα φαίνεται ότι τίμησαν ιδιαίτερα οι Κύπριοι με τα Σαββατοκύριακα σχεδόν να γεμίζουν τα καταλύματα των ορεινών περιοχών.

«Σε σχέση με πέρσι και λόγω του κορωνοϊού και των δύσκολων συνθηκών, φέτος τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα στα ορεινά, έχουμε τις καθημερινές πληρότητα 30 – 40%, ενώ τα Σαββατοκύριακα σχεδόν γέμισαν τα καταλύματα», τονίζει ο κ.Μαντάλας.

Την ίδια ώρα σημείωσε ότι τις ζημίες του πρώτου πενταμήνου αναμένεται ότι θα καλύψουν και την χειμερινή περίοδο, καθώς οι επιχορηγημένες διακοπές έδωσαν ανάσα στα ορεινά και ευελπιστεί ότι θα συνεχιστεί και την χειμερινή περίοδο.

«Οι Κύπριοι εκμεταλλεύτηκαν αυτή την ευκαιρία και ήρθαν με χαμηλά ποσά στις ορεινές περιοχές για διακοπές. Με 39 ευρώ το βράδυ ένα ζευγάρι απόλαυσε την διαμονή του», είπε.

Με 60 ευρώ διακοπές έκαναν οι ανεμβολίαστοι οι οποίοι εξαιρούνταν από τα σχέδια κινήτρων.

Ιδιαίτερα μεγάλη επισκεψιμότητα σύμφωνα με τα στοιχεία καταγράφηκε στις ακόλουθες περιοχές:

  • Κακοπετριά
  • Αγρός
  • Πλάτρες
  • Πύργος Τυλληρίας
  • Πεδουλάς
  • Τρόοδος και Κυπερούντα σε λιγότερο βαθμό

Αυτό που ζητάνε οι ορεινές κοινότητες είπε, είναι να δημιουργηθούν σχολές, ή τμήματα πανεπιστημίων στα ορεινά θέρετρα, έτσι ώστε να αυξηθεί και η κίνηση της νεολαίας στις περιοχές αυτές, κάτι που προτάθηκε ήδη στις αρμόδιες υπηρεσίες, σύμφωνα με τον κ. Μαντάλα.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network