MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τιμάται το Σαββατοκύριακο η Ημέρα Σκέψης Προσκόπων

Advertisement

Sponsored by exness

Τιμάται το Σαββατοκύριακο η Ημέρα Σκέψης των Προσκόπων η διεθνής ημέρα προσκόπων σε όλη την Κύπρο που έχει καθοριστεί η 22α Φεβρουαρίου με την διοργάνωση εκδηλώσεων σε όλες τις πόλεις.

Σύμφωνα με την Μαρία Χαραλαμπίδου Επαρχιακό Έφορο Προσκόπων Πάφου, πρόκειται για τη διοργάνωση της ίδιας εκδήλωσης αλλά σε διαφορετικούς χώρους, προσθέτοντας πως γίνεται αιμοδοσία, γίνεται συλλογή παιχνιδιών, βιβλίων και άλλων ειδών για να δοθούν σε οικογένειες οι οποίες έχουν ανάγκη.

Advertisement

Πρόσθεσε ότι γίνεται επίσης συλλογή πετσετών, παλιών κουβερτών και σκυλοτροφών οι οποίες δίδονται σε καταφύγια σκύλων.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η κ. Χαραλαμπίδου ανέφερε ότι οι Πρόσκοποί Πάφου είναι συμβεβλημένοι με το Καραΐσκάκειο και κάνουν εγγραφές για δότες μυελού των οστών. Δράση, πρόσθεσε, η οποία θα επαναληφθεί την Κυριακή στο Mall της Πάφου στις 11:00 – 14:00, όπου με δικό τους συνεργείο θα προχωρούν σε εγγραφές για δότες μυελού των οστών ενώ παράλληλα κάθε μισή ώρα θα έχουν παρουσιάσεις προσκοπικές.

Εξήγησε ότι η εκδήλωση θα αφορά διάφορες προσκοπικές δράσεις όπως πως να φτιάχνουν κόμπους, μαθήματα πρώτων βοηθειών κ,ά. Θα είναι, είπε, μια εικόνα του τι γίνεται στον προσκοπισμό. Παράλληλα σε σχετικό βιντεάκι θα προβάλλονται οι δράσεις των προσκόπων.

Η κ. Χαραλαμπίδου ανέφερε πως η πανδημία επηρέασε κατά τον πολύ τον προσκοπισμό. Όπως ανέφερε, έχει σχεδόν δύο χρόνια που υπολειτουργούν σε μεγάλο βαθμό. Γίνονταν διαδικτυακές δράσεις, πρόσθεσε, αλλά δεν είναι το ίδιο.

Σύμφωνα με την ίδια στην Πάφο λειτουργούν τρία Προσκοπικά Συστήματα, το 52ον Σύστημα Προσκόπων Πάφου που στεγάζεται δίπλα από την Εκκλησία των Αγίων Αναργύρων στην Κάτω Πάφο, το 103ον Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Κισσόνεργας και το 266ον Σύστημα Αεροπροσκόπων Γεροσκήπου που στέζεται δίπλα από το Β Δημοτικό Γεροσκήπου. Στην Γεροσκήπου, είπε, στεγάζεται και η Επαρχιακή Εφορεία Προσκόπων Πάφου. Πρόσθεσε ότι οι συγκεντρώσεις στην Πάφο συνέχισε γίνονται κάθε Σάββατο 15:00 – 17:00.

Μίλησε για μεγάλη ανάγκη για βαθμοφόρους και εθελοντές, σημειώνοντας ότι ο προσκοπισμός είναι ένας υγιής τρόπος δράσης και προσφοράς προς τα παιδιά και τον εαυτό μας.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network