MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τηλεφωνική επικοινωνία Ντεμιρτάς – Ακιντζί για τα επεισόδια φοιτητών στα κατεχόμενα

Advertisement

Sponsored by exness

Οι εξελίξεις που αφορούν τις ολοένα και αυξανόμενες συμπλοκές φοιτητών εκ Τουρκίας, τουρκικής και κουρδικής καταγωγής, σε “πανεπιστήμια” των κατεχομένων απασχολούν τις τ/κ εφημερίδες σήμερα.

Advertisement

Σύμφωνα με την Κίπρις, η “αστυνομία” προχώρησε στη σύλληψη 15 ατόμων σε σχέση με τον άγριο καβγά προχθές το βράδυ μεταξύ ομάδων Τούρκων και Κούρδων φοιτητών του “ευρωπαϊκού πανεπιστημίου” Λεύκας στην κατεχόμενη Λεύκα.

Οι συλληφθέντες, ανάμεσα στους οποίους έγινε γνωστό ότι είναι και ο πρόεδρος της “ένωσης εθνικιστικών εστιών” (Γκρίζοι Λύκοι) Αντέμ Γιουρνταγκιούλ, αναμένετο να παρουσιαστούν σήμερα ενώπιον του “επαρχιακού δικαστηρίου” Μόρφου. Η Κίπρις δημοσιεύει φωτογραφία με “αστυνομικούς” να περιπολούν την Λεύκα όπου κάτοικοι και φοιτητές ανησυχούν για την κατάσταση.

Εξάλλου ένας φοιτητής κουρδικής καταγωγής του “πανεπιστημίου” ανατολικής Μεσογείου στην Αμμόχωστο απείλησε χθες με απόπειρα αυτοκτονίας πέφτοντας από μια ανεγειρόμενη οικοδομή 10 ορόφων στην “πανεπιστημιούπολη” μετά την απόφαση της διοίκησης να τον διώξει από το “πανεπιστήμιο” επειδή μετείχε σε εκδηλώσεις και συμπλοκές μεταξύ φοιτητών στις 17 Απριλίου. Η Κίπρις γράφει ότι ο 24χρονος είναι τελειόφοιτος του “τμήματος” φυσικής αγωγής και παρ` ότι κέρδισε τη σχετική δίκη στο “δικαστήριο” το “πανεπιστήμιο” αποφάσισε να τον διώξει. Μια ομάδα φοιτητών που μάλλον υποστήριζαν τον εν λόγω φοιτητή, βρισκόταν στο χώρο επί δύο ώρες που διήρκεσε η διαπραγμάτευση μεταξύ του 24χρονου, της “αστυνομίας” και της “διοίκησης”, και με συνθήματα εναντίον της τελευταίας ζητούσε την παραίτηση της “πρυτανείας”.

Το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Ντίτζλε μεταδίδει σήμερα ότι τις βραδινές ώρες χθες ο συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), Σελαχετίν Ντεμιρτάς τηλεφώνησε στον Μουσταφά Ακιντζί μεταφέροντας την ανησυχία του για τα επεισόδια στη Λεύκα. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο DIHA οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι πρέπει να γίνει ό,τι χρειάζεται για να επιτευχθεί ηρεμία και στις δύο πλευρές, να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων των φοιτητών και να μην επαναληφθούν τέτοια επεισόδια στην Κύπρο.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network