MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τηλεφωνική επικοινωνία Μέι-Ερντογάν για τις εξελίξεις στο Κυπριακό 

Advertisement

Sponsored by exness

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε το βράδυ της Δευτέρας η Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, κατά τη διάρκεια του οποίου συζήτησαν και την εν εξελίξει Διάσκεψη για την Κύπρο στο Κραν Μοντάνα.

Advertisement

Σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ το τηλεφώνημα έγινε με αφορμή τη δολοφονική επίθεση σε βάρος στελεχών του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Τούρκου Προέδρου το Σαββατοκύριακο στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Η συναφής ανακοίνωση αναφέρεται αρχικώς σε επαναβεβαίωση από τους δυο ηγέτες της κοινής βούλησης και αποφασιστικότητάς τους να συνεργαστούν για την πάταξη της τρομοκρατίας, ενόψει και της συνόδου του G20 στο Αμβούργο στο τέλος της εβδομάδας.

Σε ό,το αφορά τη Διάσκεψη για την Κύπρο η κα Μέι επισήμανε στον Πρόεδρο Ερντογάν ότι υπάρχει τώρα μία «μοναδική ευκαιρία» για την επίτευξη λύσης.

«Για να φτάσουμε σε μία τελική κατάληξη γνωρίζουμε ότι πρέπει να υπάρξει ευελιξία από όλες τις πλευρές. Αλλά με συνεχιζόμενη δέσμευση και πολιτική βούληση μία ιστορική συμφωνία είναι εφικτή», φέρεται να είπε η Βρετανίδα Πρωθυπουργός στον Τούρκο Πρόεδρο.

Η κα Μέι επανέλαβε επίσης ότι η Βρετανία στηρίζει πλήρως τη διαδικασία αναζήτησης λύσης και ότι είναι έτοιμη να παίξει το ρόλο της.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network