MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τηλεφωνική επικοινωνία Ακιντζί – Τίλερσον για το Κυπριακό

Advertisement

Sponsored by exness

Την εκτίμησή του για τις προσπάθειες που γίνονται για επίτευξη διζωνικής, δικοινοτικής λύσης στο Κυπριακό εξέφρασε ο νέος Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες με τον ηγέτη των Τ/κ, Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος βρίσκεται στο Πακιστάν όπου συμμετείχε στην 13η Σύνοδο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας.

Advertisement

Σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ είπε ακόμα ότι η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι έτοιμη να βοηθήσει με κάθε τρόπο τις διαπραγματεύσεις και ότι η λύση του Κυπριακού δεν θα είναι μόνοι ωφέλιμη για την Κύπρο αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Ακιντζί ενημέρωσε τον Αμερικανό ΥΠΕΞ για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, το παρόν στάδιο που βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις, ενώ χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά οι διαπραγματεύσεις οδηγήθηκαν σε μια “πενταμερή διάσκεψη”.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης αναφέρθηκε ακόμα στην απόφαση της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα γεγονός, σύμφωνα με τον ίδιο, που οδήγησε τις διαπραγματεύσεις σε στασιμότητα, ενώ για τους Τ/κ θεωρείται “πράξη προσβολής”.

Όπως αναφέρεται, ο κ. Ακιντζί εξέφρασε στον Αμερικανό ΥΠΕΞ, την άποψη ότι η απόφαση της Βουλής ίσως να έχει να κάνει με τις εκλογές στην “νότια Κύπρο”, κατά την έκφρασή του, και την προεκλογική περίοδο που ίσως να αρχίζει νωρίς.

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία, ο κ. Ακιντζί αναφέρθηκε και στο θέμα του φυσικού αερίου, λέγοντας ότι το φυσικό αέριο πρέπει να αποτελέσει βάση για συνεργασία και όχι για εντάσεις στην περιοχή.

Η επίτευξη λύσης στο Κυπριακό δεν μπορεί να είναι επιτευχθεί με τις προσπάθειες μόνο της μια πλευράς, σύμφωνα με τον κ. Ακιντζί ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για το γεγονός ότι η αμερικανική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Εξάλλου, ο τέως Αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι απέστειλε, σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, ευχαριστήρια επιστολή στον κ. Ακιντζί για την ηγετική του στάση και το όραμα του και συμβολή του στις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό ώστε να οδηγηθούν σε διεθνή διάσκεψη για το Κυπριακό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network