MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τη βία ως έμφυλο φαινόμενο καθορίζει το Ν/σ ποινικοποίησης της Βίας κατά των Γυναικών 

Advertisement

Sponsored by exness

Τη βία ως έμφυλο φαινόμενο καθορίζει το Ν/σ ποινικοποίησης της Βίας κατά των Γυναικών – Χαιρέτισε την ετοιμασία του νομοσχεδίου η Επίτροπος Ισότητας Ιωσηφίνα Αντωνίου

Advertisement

Η Βία κατά των Γυναικών και ιδιαίτερα η ενδοοικογενειακή βία, είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο με δυστυχώς αυξητική τάση, που δεν γνωρίζει πολιτιστικούς, οικονομικούς ή γεωγραφικούς προσδιορισμούς, ανέφερε η Επίτροπος Ισότητας Ιωσηφίνα Αντωνίου κατά τη διάρκεια διάσκεψης Τύπου για παρουσίαση του νομοσχεδίου για ποινικοποίηση της Βίας κατά των Γυναικών, σημειώνοντας ότι το Ν/σ καθορίζει για πρώτη φορά τη βία ως έμφυλο φαινόμενο.

Χαιρετίζοντας την ετοιμασία του νομοσχεδίου για ποινικοποίηση όλων των μορφών Βίας κατά των Γυναικών, το οποίο αναθεωρεί το Νομικό Πλαίσιο που διέπει την πρόληψη και καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών και όχι μόνο, η κ. Αντωνίου, η οποία είναι και Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΕΜΔΓ, είπε πως πρόκειται για καινοτόμο νομοσχέδιο το οποίο καθορίζει για πρώτη φορά τη βία ως έμφυλο φαινόμενο.

Η αύξηση των ποινών, σημείωσε, αναμφίβολα ενισχύει επίσης το νομοθετικό πλαίσιο.

Η Βία κατά των Γυναικών, και ιδιαίτερα η ενδοοικογενειακή βία, είπε, είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο με δυστυχώς αυξητική τάση, που δεν γνωρίζει πολιτιστικούς, οικονομικούς ή γεωγραφικούς προσδιορισμούς και έχει τις ρίζες του στα στερεότυπα και τις κοινωνικές προκαταλήψεις που εδράζονται στον εξουσιαστικό ρόλο του άντρα πάνω στη γυναίκα. Στο κάδρο όμως αυτού του ντροπιαστικού φαινομένου είναι τα θύματα βίας.

«Γυναίκες που καθημερινά βιώνουν τον πόνο, τον εξευτελισμό, την καταρράκωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας τους. Αυτές οι γυναίκες, για να ξεφύγουν, για να βρουν τη δύναμη ν’ αποδράσουν από αυτή τη νοσηρή κατάσταση», είπε,  πρέπει να γνωρίζουν ότι όταν αποφασίσουν να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους θα βρουν σωστή αντιμετώπιση, στήριξη και συμπαράσταση. Καθήκον όλων μας είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να μπορούν να σταθούν ξανά στα πόδια τους και να συνεχίσουν τη ζωή τους, σημείωσε.

Εξέφρασε την ευχή «να μην ξαναγίνουμε θεατές σε καταδίκες με ποινές-χάδι για τους θύτες και η επίκληση των διαφόρων παραμέτρων να μην αλλοιώνουν στην ουσία τις ποινές που από τον Νόμο προβλέπονται».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

Το απόλυτο..

Protathlima