MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τη θέση του Προέδρου του ΚΕΒΕ θα διεκδικήσει ο Σταύρος Σταύρου

Advertisement

Sponsored by exness

Τη θέση του Προέδρου του ΚΕΒΕ θα διεκδικήσει ο Σταύρος Σταύρου – «Εμπλουτισμένο είναι το χαρτοφυλάκιο της ξενοδοχειακής βιομηχανίας στην πόλη και επαρχία της Λάρνακας, με την ανέγερση νέων αναπτύξεων την επόμενη τριετία»

Εμπλουτισμένο είναι το χαρτοφυλάκιο της ξενοδοχειακής βιομηχανίας στην πόλη και επαρχία της Λάρνακας, με την ανέγερση νέων αναπτύξεων την επόμενη τριετία, ανέφερε ο Σταύρος Σταύρου, κατά την αποχώρησή του από την προεδρία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρνακας (ΕΒΕΛ), στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Επιμελητηρίου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Ο κ. Σταύρου ανακοίνωσε πως θα διεκδικήσει τη θέση του Προέδρου του ΚΕΒΕ.

Advertisement

Σε ανακοίνωση του ΕΒΕΛ αναφέρεται ότι στην ομιλία του που ήταν η τελευταία ως Πρόεδρου του Επιμελητηρίου,έπειτα από την παρουσία έξι χρόνων στην ηγεσία του Σώματος, ο κ. Σταύρου έκανε εκτενή αναφορά στα όσα έχουν συμβεί και λαμβάνουν χώρα στην πόλη και επαρχία Λάρνακα.

Στα θετικά κατέγραψε το πολύ εμπλουτισμένο χαρτοφυλάκιο της ξενοδοχειακής βιομηχανίας της πόλης και επαρχίας, το οποίο αναβαθμίζεται μέσα από τις υπό ανέγερση αλλά και προγραμματιζόμενες αναπτύξεις για την επόμενη τριετία. Οι αναπτύξεις αναμένεται να ξεπεράσουν τις 3 χιλιάδες κλίνες, ενώ αρκετές από τις νέες μονάδες θα φέρουν το όνομα γνωστών διεθνών ξενοδοχειακών κολοσσών, επεσήμανε.

Ακόμα αναφέρθηκε στην υλοποίηση των τριών μεγαλύτερων έργων που είχε η Λάρνακα διαχρονικά στην ατζέντα της, όπως αυτό της απομάκρυνσης των πετρελαιοδεξαμενών και των εγκαταστάσεων υγραερίου σε συνδυασμό με την άρση της Οδηγίας SEVESO, την κατασκευή του δρόμου Λάρνακας-Δεκέλειας, η οποία είναι σε διαδικασία υλοποίησης, την ανάπτυξη του λιμανιού – μαρίνας η οποία είναι σε πορεία εξέλιξης παρόλες τις διάφορες δυσκολίες. Ειδική μνεία έκανε και στην υλοποίηση των υπερσύγχρονων υποδομών από τα ιδιωτικά κεφάλαια από την Κοινοπραξία που αποτελείται από τις εταιρείες Πετρολίνα, ΕΚΟ, Intergaz και Synergaz στην περιοχή Βασιλικού».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι ο κ. Σταύρου αναφέρθηκε και στα έργα που αναμένονται από τον Δήμο Λάρνακας και στα οποία υπάρχει η προσδοκία για την αναγέννηση του «μαραμένου» εμπορικού κέντρου της πόλης. Ειδική αναφορά επίσης έκανε και στο αξιοσημείωτο έργο που επιτελεί το Κέντρο Αριστείας Θαλάσσιας και Ναυτικής Έρευνας, Καινοτομίας και Τεχνολογίας (CMMI).

Εξάλλου, ο κ. Σταύρου μιλώντας για τα αρνητικά δεδομένα αναφέρθηκε «στην εξεύρεση εξειδικευμένου προσωπικού αλλά και στην γενικότερη έλλειψη προσωπικού, στη αύξηση των δανειστικών επιτοκίων και στο μεγάλο πρόβλημα που δημιουργεί στους τομείς του εμπορίου και της βιομηχανίας η Πράσινη Γραμμή. Παράλληλα, τόνισε τις σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις που προκύπτουν από τη Δημόσια Διοίκηση και την καθυστέρηση στην πράσινη μετάβαση καθώς σε συνδυασμό με τις αυξήσεις στο πετρέλαιο επιφέρουν αλλεπάλληλες αυξήσεις στο κόστος της ενέργειας».

Ο κ. Σταύρου αναφέρθηκε και στο χαλούμι, που, όπως είπε, «είναι το μεγαλύτερο εξαγωγικό προϊόν της επαρχίας. Το θέμα με τον Φάκελο του χαλουμιού και τις ποσοστώσεις πρέπει να κλείσει σύντομα καθώς είναι μια πληγή η οποία δεν επουλώνεται και η οποία σημερινή κατάσταση μόνο αρνητικές επιπτώσεις επιφέρει» σημείωσε.

Αφού ανέφερε ότι «ήταν τιμή του που υπήρξε ένα κομμάτι της μέχρι τώρα ιστορίας του ΕΒΕΛ», σημείωσε, πως πρέπει να στηρίξουν όλοι μαζί με περισσότερη δυναμική τις θέσεις για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της προόδου τόσο της Λάρνακας αλλά όσο και της Κύπρου.

Για τον λόγο αυτό, είπε, θα διεκδικήσει την θέση του Προέδρου του ΚΕΒΕ, θέση από οποία πιστεύει πως έχει πολλά να προσφέρει για το επιχειρείν και την κοινωνία, “αφού η επόμενη τριετία αναμένεται να είναι κρίσιμη για ολόκληρο το φάσμα της οικονομίας και της κοινωνίας».

Στην ανακοίνωση του ΕΒΕ Λάρνακας αναφέρεται επίσης ότι κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης καταρτίστηκε το νέο Διοικητικού Συμβούλιο του Επιμελητηρίου για το έτος 2023 – 2026, με νέο Πρόεδρο τον Δρα. Νάκη Αντωνίου. Ακόμα το νέο Δ. Σ αποτελείται από τον κ. Σταύρου, τον Ευάγγελο Μούσκο, Αντιπρόεδρο Εμπορίου, τον Γιώργο Πέτρου, Αντιπρόεδρο Βιομηχανίας, τον Φλώρο Βωνιάτη, Αντιπρόεδρο Υπηρεσιών, τον Λουκά Λουκά Αντιπρόεδρο Τουρισμού, τον Λάζαρο Χατζηφόραδο Αντιπρόεδρο Οικονομικών και τον Γιώργο Κατωδρίτη Επίτιμο Γραμματέα.

Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αποτελούν οι Μαρία Μηλιώτου, Ζήνωνας Αποστόλου, Sara Gunnervik, Αντώνης Ορθοδόξου, Βέρα Διανέλλου, Θεόδωρος Ευθυμίου, Ανδρέας Σταύρου, Γιώργος Χασάπης, Νικόλας Κυριακίδης, Δημήτρης Μισκουρίδης, Χρίστος Σκορδέλλης, Βαλεντίνος Σωτηρίου και Γιώργος Δημητρίου.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network