MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τη νέα πολιτική φιλοξενίας Ουκρανών συζήτησαν Υφ. Πρόνοιας – Πρέσβης Ουκρανίας

Advertisement

Sponsored by exness

Τη νέα πολιτική φιλοξενίας Ουκρανών συζήτησαν Υφ. Πρόνοιας – Πρέσβης Ουκρανίας – Τι αλλάζει από 1η Ιουνίου

Η πολιτική φιλοξενίας των Ουκρανών κατόχων προσωρινής προστασίας που είναι στην Κύπρο και διαμένουν σε ξενοδοχεία, διαφοροποιείται από την 1η Ιουνίου 2023. Η Κυβέρνηση αποφάσισε σε συνεννόηση με την πρεσβεία της Ουκρανίας, επέκταση της πολιτικής φιλοξενίας που αφορά την ομάδα ευάλωτων Ουκρανών εκτοπισθέντων, και μετά την 1η Ιουνίου 2023 για όσους διαμένουν στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Advertisement

Αυτό δήλωσε η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Μαριλένα Ευαγγέλου μετά από συνάντηση που είχε την Τρίτη με τον Πρεσβευτή της Ουκρανίας στη Λευκωσία Ruslan Nimchynskyi με τον οποίο συζήτησε τη νέα πολιτική φιλοξενίας Ουκρανών προσφύγων στην Κυπριακή Δημοκρατία. Ο Ουκρανός Πρεσβευτής σε δήλωση μετά τη συνάντηση εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς την Κυπριακή Δημοκρατία για την ανθρωπιστική προσέγγιση με την οποία παρέχεται στήριξη και βοήθεια προς τους Ουκρανούς πρόσφυγες στην Κύπρο.

Η κ. Ευαγγέλου ανέφερε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Πρέσβη της Ουκρανίας, προσθέτοντας ότι κατά τη συνάντηση, που είχε με τον Ουκρανό διπλωμάτη την Τρίτη, διεξήχθη παραγωγική συζήτηση με επίκεντρο την πολιτική φιλοξενίας των Ουκρανών προσφύγων που βρίσκονται στην Κύπρο.

Η κ. Ευαγγέλου είπε πως είναι γνωστό ότι η πολιτική φιλοξενίας των Ουκρανών, κατόχων προσωρινής προστασίας που είναι στην Κύπρο και διαμένουν σε ξενοδοχεία, από 1η Ιουνίου διαφοροποιείται, διευκρινίζοντας ότι η Κυβέρνηση σε συνεννόηση με την Πρεσβεία της Ουκρανίας,, αποφάσισε την επέκταση της παρούσας φιλοξενίας για τις ευάλωτες ομάδες Ουκρανών εκτοπισθέντων που βρίσκονται στην Κύπρο όπως και προς όσους Ουκρανούς αφικνούνται στην Κυπριακή Δημοκρατία.

«Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε δίπλα στους Ουκρανούς κατόχους προσωρινής προστασίας παρέχοντας τους όλες τις δυνατές διευκολύνσεις ώστε να ενσωματωθούν στην κοινωνία», είπε ακολούθως η Υφυπουργός.

Πρόσθεσε πως μέσα σε αυτό το πλαίσιο έχουν ήδη πραγματοποιηθεί σειρά ημερίδων, επί τόπου ενημερώσεων, εξατομικευμένων συνεντεύξεων και ημερίδα σύζευξης εργοδοτών και εργαζομένων.

Αφού ανέφερε ότι αυτές οι προσπάθειες θα ενισχυθούν και θα συνεχιστούν, σημείωσε πως όπου κρίνεται αναγκαία θα παραχωρηθεί βοήθεια σε όσους αποχωρούν από τα ξενοδοχεία ως διευκόλυνση για νέα αρχή στη ζωή τους.

Πρόσθετα σε αυτά η Κυπριακή Δημοκρατία παρέχει σειρά ωφελημάτων προς όλους τους Ουκρανούς εκτοπισθέντες όπως εφάπαξ επίδομα αναλόγως της σύνθεσης της οικογένειας, επιδότηση ενοικίου στο ύψος της επιδότησης που λαμβάνουν οι λήπτες ΕΕΕ, μηναίο επίδομα για φοίτηση παιδιών σε νηπιαγωγεία και κοινωνικές παροχές σε άτομα με αναπηρία κατά τον ίδιο τρόπο που παρέχονται προς όλους τους πολίτες.

Καταληκτικά ανέφερε ότι το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας εκ της αποστολής του παρέχει κοινωνική στήριξη και τους Ουκρανούς πρόσφυγές, όπως σε όλους όσοι διαμένουν στην Κυπριακή Δημοκρατία και ευχαρίστησε τον Ουκρανό Πρεσβευτή για την πολύτιμη -όπως είπε- συμβολή του στη διαχείριση της πολιτικής φιλοξενίας των Ουκρανών που βρίσκονται στην Κύπρο.

Ο Ουκρανός Πρεσβευτής εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς το Υφυπουργείο, που συνδέεται με τις προσπάθειες της Πρεσβείας ώστε να βρεθούν οι καλύτερες λύσεις, όπως και προς την Κυπριακή Δημοκρατία και την Κυβέρνηση για την αλληλεγγύη και τη στήριξη για την φιλοξενία των Ουκρανών εκτοπισθέντων, ειδικά σε ξενοδοχεία.

Περαιτέρω εξέφρασε ευαρέσκεια για το γεγονός ότι η Κύπρος παρέχει ανθρωπιστικά μεγάλη βοήθεια και υποστήριξη προς αυτούς που πραγματικά τη χρειάζονται.

Ο κ. Nimchynskyi ανέφερε πως είναι επίσης καλοδεχούμενες οι προσπάθειες των Κυπρίων επιχειρηματιών να εξετάσουν ό,τι μπορούν να κάνουν με Ουκρανούς που εργάζονται σε θέσεις που σχετίζονται με τον ξενοδοχειακό τομέα, κάτι που όπως είπε είναι πολύ σημαντικό, καθώς θα ανοίξει νέο κεφάλαιο για τις ζωές αυτών των ανθρώπων στο όμορφο τούτο νησί.

Συμπλήρωσε ότι με την Υφυπουργό θα διατηρηθεί καθημερινή επικοινωνία ώστε να επιλυθούν οποιαδήποτε ζητήματα προκύψουν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network