MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τι είναι το ενάλιο λεωφορείο; Έφθασε από τη Βρετανία στην Κύπρο για περιοδεία (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Έφθασε από την Βρετανία στην Κύπρο το ενάλιο λεωφορείο  – Από τις 6 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου 2017,   θα περιοδεύσει σε όλες τις πόλεις, με πρωτοβουλία του Εργαστηρίου Εναλίων Αρχαιολογικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Κύπρου – Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πολιτιστική  κληρονομιά της Κύπρου 

Advertisement

 Το «Ενάλιο Λεωφορείο: Κύπρος» είναι μία κινητή έκθεση με θέμα την ενάλια πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου, που παρουσιάζεται στα ελληνικά και στα αγγλικά και επικεντρώνεται στα ακόλουθα θέματα: (1) Πώς εργάζονται οι υποβρύχιοι αρχαιολόγοι, (2) Διαχείριση υποβρύχιων αρχαιοτήτων, (3) Ναυάγια από την Προϊστορία μέχρι και σήμερα, και (4) Αγκυροβόλια και λιμάνια.

Σχολείο Πέγειας (8/5/2017)

sxoleiopegeias

Σε εξωτερικό χώρο γύρω από το Λεωφορείο θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές δραστηριότητες με στόχο να προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους άμεση και πρακτική εμπειρία σε θέματα όπως η κατάδυση, η αρχαιολογική ανασκαφή σε υποβρύχιο περιβάλλον, η αρχαία ναυπηγική, και η αποτύπωση και ερμηνεία θέσεων αρχαίων ναυαγίων.

valitses600

Η Επιστημονική υπεύθυνη του Εργαστηρίου Εναλίων Αρχαιολογικών Ερευνών, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Στέλλα Δεμέστιχα τόνισε ότι πρόκειται για μία μοναδική ευκαιρία για το Κυπριακό κοινό να περιηγηθεί στον ενάλιο αρχαιολογικό πλούτο της Κύπρου, ο οποίος δεν είναι πάντα εύκολα προσβάσιμος αλλά χρειάζεται την αγάπη μικρών και μεγάλων, για να αναδειχθεί και να προστατευθεί.

Η Άννα Δημητρίου, Διδακτορική υπεύθυνη της έκθεσης και διδακτορική φοιτήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας που ειδικεύεται στην αρχαιολογία του κοινού, ανέφερε ότι το λεωφορείο τα πρωινά θα επισκέπτεται σχολεία ενώ τα απογεύματα θα βρίσκεται σε δημόσιους χώρους για δωρεάν επισκέψεις από παιδιά και ενήλικες.

lew600

Το λεωφορείο ξεκινά την περιοδεία του στις 6 Μαϊου 2017 από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου και θα ολοκληρώσει τις επισκέψεις του στις 15 Ιουνίου 2017 στην Πάφο.

Για περιοδεία σε πόλεις, κοινότητες, χωριά και σχολεία, φέρνει το Ενάλιο Λεωφορείο, η ομάδα του Εργαστηρίου Εναλίων Αρχαιολογικών Ερευνών (ΕΡΕΝΑΕ), του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, δίνοντας έτσι τη μοναδική ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν και να εξερευνήσουν από κοντά την ενάλια πολιτιστική κληρονομιά της χώρας και τις σημαντικές αρχαιότητες που ήρθαν στο φως από τις έρευνες του ΕΡΕΝΑΕ.

Η διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με το Maritime Archaeology Trust Ηνωμένου Βασιλείου με τη χορηγία του Ιδρύματος Honor Frost.

Η κινητή μονάδα του Ενάλιου Λεωφορείου, με βάση της τη Βρετανία, έχει ήδη περιοδεύσει σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες και πιο συγκεκριμένα τη Γαλλία, την Ισπανία και το Βέλγιο.

Στην Κύπρο θα παραμείνει από το Σάββατο, 6 Μαΐου ως και την Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017 και θα περιοδεύσει σε Λευκωσία, Λάρνακα Λεμεσό, Πάφο, Παραλίμνι, Αγία Νάπα, Κακοπετριά, Λεύκαρα, Ξυλοτύμπου, Μαζωτό, Ζύγι και Πόλης Χρυσοχούς, με στάσεις κυρίως σε σχολεία και δημόσιους χώρους.

Η επίσκεψη στην έκθεση είναι δωρεάν.

programmma600

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα https://www.facebook.com/DiscoveryBusCyprus/

Εναλλακτικά δείτε τις φωτογραφίες εδώ  

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network