MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τι άλλαξε κι έγινε «φιλική» η Carmel. Ο Δ/ντης της Μετεωρολογικής στη CT απαντά στις επικρίσεις

Advertisement

Sponsored by exness

Η «Carmel» εξελίχθηκε «φιλική» – Απαντά στις επικρίσεις η Μετεωρολογική Υπηρεσία – «Υπερεκτιμημένη ίσως αλλά όχι όμως λανθασμένη η πρόβλεψη» λέει στη Cyprus Times ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κλεάνθης Νικολαΐδης – «Οι προειδοποιήσεις δεν εκδίδονται για ούτε για να φοβίσουν ούτε για να πανικοβάλουν», σημειώνει

Του Γιώργου Βήχα

Advertisement

Ευτυχώς εξελίχθηκε περισσότερο «φιλική» με την Κύπρο η «Carmel» φέρνοντας μαζί της μπόλικες βροχές, καταιγίδες, χιόνια αλλά το κυριότερο όχι προβλήματα.

Η πορτοκαλί προειδοποίηση από το Τμήμα Μετεωρολογίας παραμένει σε ισχύ μέχρι το μεσημέρι, όταν και τα φαινόμενα αναμένεται σταδιακά να υποχωρήσουν από την περιοχή.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία έγινε δέκτης έντονων επικρίσεων αναφορικά με τις προβλέψεις, με αρκετούς πολίτες, κυρίως χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να κάνουν λόγο για αχρειάστο πανικό.

Μιλώντας στη Cyprus Times ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κλεάνθης Νικολαΐδης απάντησε λέγοντας «υπερεκτιμημένη ίσως αλλά όχι όμως λανθασμένη η πρόβλεψη».

Όπως μας εξήγησε, με βάση όλα τα μοντέλα προβλέψεων τα οποία είχαν ενώπιόν τους οι λειτουργοί του τμήματος, έδειχναν σημαντικό σύστημα μεταξύ Κύπρου και Ρόδου να πλησιάζει στο νησί. «Υπήρχαν τρεις παραμέτροι, άνεμοι, παρατεταμένες καταιγίδες και βροχές μεγάλου όγκου οι οποίες με βάση τα μοντέλα θα χτυπούσαν την ίδια στιγμή. Είχαμε και τα τρια χθες το βράδυ σε διαφορετικές όμως στιγμές» τόνισε.

Ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε πως στον Ακάμα και στο Κάβο Γκρέκο οι άνεμοι έφτασαν μέχρι τα 8 μποφόρ.

«Οι προειδοποιήσεις δεν εκδίδονται για ούτε για να φοβίσουν ούτε για να πανικοβάλουν τον κόσμο, εκδίδονται για σωστή ενημέρωση και πληροφόρηση, καθώς και για προγραμματισμό εργασιών» υπογράμμισε.

Καταλήγοντας διερωτήθηκε, «χωρίς να αποσταλεί μια προειδοποίηση πως θα ενημερωθεί ο κόσμος», ενώ σημείωσε πως ο κόσμος πρέπει να αντιληφθεί ότι είναι μεγαλύτερη η ευθύνη της μη προειδοποίησης, παρά ενδεχομένως κάποιας προειδοποίησης υπερεκτιμημένης.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network