MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Θύελλα αντιδράσεων… Ο Ταγιάνι αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία»

Advertisement

Sponsored by exness

Όλοι γνωρίζουν τη Μακεδονία, γιατί είστε απόγονοι του Μέγα Αλέξανδρου του Μακεδόνα, είπε ο Ιταλός πολιτικός κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του στα Σκόπια 

Advertisement

Σάλος και πλήθος αντιδράσεων έχουν ξεσπάσει από την αποκάλυψη ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία» και μάλιστα θεωρεί πως ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Φίλιππος ο Β’ ήταν πρόγονοι των Σκοπιανών!

«Η Μακεδονία είναι μια όμορφη χώρα. Όλοι στην Ιταλία γνωρίζουν την Μακεδονία. Γιατί; Γιατί ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Φίλιππος ο Μακεδών είναι πολύ δημοφιλείς πρόγονοί σας. Χωρίς τον Αλέξανδρο δεν έχουμε την Ευρώπη, γιατί ήταν ο πρώτος βασιλιάς που σταμάτησε την εισβολή από το Ιράν και από εκείνες τις χώρες. Γι’ αυτό τον λένε Μέγα Αλέξανδρο, γιατί ενδυνάμωσε τα ευρωπαϊκά σύνορα», ήταν τα λόγια του Ταγιάνι κατά την επίσημη επίσκεψή του στα Σκόπια τον περασμένο Φεβρουάριο ως Ευρωπαίος Επίτροπος, λίγους μήνες δηλαδή προτού εκλεγεί ως υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην προεδρία του Ευρωκοινοβουλίου.

Η γνωστοποίηση των θέσεων του κυρίου Ταγιάνι, που αποκάλυψε το δελτίο ειδήσεων του Ant1, θορύβησε τους Έλληνες ευρωβουλευτές που έσπευσαν να τον αποδοκιμάσουν. «Ο κύριος Ταγιάνι αποδεικνύεται όχι μόνο ανιστόρητος, αλλά και επιπόλαιος», τόνισε ο Κώστας Χρυσόγονος, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «αποδεικνύεται ο πρόεδρος όχι μόνο ανιστόρητος αλλά και αγεωγράφητος, λυπάμαι», δήλωσε η Ελίζα Βόζεμπεργκ από την ευρωομάδα της ΝΔ, «φανταστείτε η μητέρα του κυρίου Ταγιάνι να μην ήταν καθηγήτρια αρχαίων ελληνικών, τι θα έλεγε», αναρωτήθηκε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Αντιδράσεις μέσω Twitter υπήρξαν και από την ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, που έγραψε: «Το όνομα της χώρας είναι ΠΓΔΜ. Η Μακεδονία, ο τόπος που γεννήθηκαν Αλέξανδρος και Φίλιππος είναι στην Ελλάδα. Μεγάλο σφάλμα Πρόεδρε», αλλά και τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη: «Ο Αν.Ταγιάνι υπέπεσε σε θεσμικό κ ιστορικό ατόπημα. Οι Σλαβομακεδόνες δεν είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οφείλει δημόσια επανόρθωση. Ο Πρόεδρος του ΕΚ οφείλει να τηρεί έμπρακτα τις αποφάσεις της ΕΕ κ του ΟΗΕ για την FYROM. Αύριο το πρωί, του αποστέλλω σχετική επιστολή».

Εκ μέρους του γραφείου του κυρίου Ταγιάνι πάντως, η απάντηση προς το ρεπορτάζ του Ant1 ήταν πως επί του παρόντος ο πρόεδρος του ΕΚ δεν θα κάνει καμία δήλωση.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΚΟΚΟΡΙΝ;

ShootandGoal