MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Θρηνεί η κατεχόμενη γη! Υπό έλεγχο η πυρκαγιά αλλά… κάηκαν ελαιόδεντρα αιώνων (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στα κατεχόμενα – Κάηκαν ελαιόδεντρα αιώνων – Πρώτη φορά συνεργασίας ε/κ και τ/κ πλευράς σε πυρκαγιά – Ξανά πυρκαγιά στο ίδιο σημείο το 2017 αλλά… δεν είχε δεχθεί τη βοήθεια της ΚΔ ο Ακιντζί

Η μεγάλη πυρκαγιά στα κατεχόμενα τέθηκε υπό έλεγχο αλλά… άφησε πίσω της τεράστια φυσική πληγή. Η πυρκαγιά ξέσπασε, δεκαπέντε λεπτά πριν από τις έντεκα το πρωί της Κυριακής, σε Διόριο και Κορμακίτη και επεκτάθηκε προς το Καπούτι, στα κατεχόμενα.

Advertisement

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα και συνεχίζονται, ενώ υπάρχουν μερικές μικρές εστίες εντός της περιοχής.

Ο δρόμος Καπουτίου – Μύρτου είναι κλειστός για την κυκλοφορία.

Κάηκαν ελαιόδεντρα αιώνων

Οι φλόγες κατέκαψαν μεγάλη δασώδη και γεωργική έκταση.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Ραλύ Παπαγεωργίου, η οποία μίλησε στο κρατικό ραδιόφωνο, κάηκαν μεγάλα και πολύ παλιά ελαιόδεντρα που βρίσκονται στο δάσος μεταξύ Καπουτί και Αγίας Ειρήνης. Κάποια από αυτά τα δέντρα ήταν ακόμη και οκτώ αιώνων.

Πρώτη φορά δέχθηκαν βοήθεια από την ΚΔ

Ο τουρκοκυπριακός Τύπος σήμερα κάνει εκτενή αναφορά και στη βοήθεια που στάληκε από την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Μάλιστα, αναφέρουν ότι είναι η πρώτη φορά που η τουρκοκυπριακή πλευρά ζητά βοήθεια από την ελληνοκυπριακή πλευρά για κατάσβεση φωτιάς. Έκαναν λόγο για άψογο συντονισμός οδήγησε των αρμόδιων ώστε να σταλούν οι δυνάμεις από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Υπενθυμίζεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έστειλε ένα ελικόπτερο και ένα υδροπλάνο ενώ τρία ελικόπτερα έφθασαν και από την Τουρκία.

Ξανά φωτιά τον Ιούνιο του 2017 αλλά… δε δέχθηκαν βοήθεια

Στην ίδια περιοχή, όπως ανέφερ η δημοσιογράφος, είχε ξεσπάσει και πάλι μεγάλη πυρκαγιά τον τον Ιούλιο του 2017 αλλά τότε ο Μουσταφά Ακιντζί δε δέχθηκε τη βοήθεια που του πρόσφερε η ελληνοκυπριακή πλευρά.

Είχαν καεί 450 εκτάρια ελαιόδεντρα και πεύκα και ήταν η μεγαλύτερη καταστροφή τότε μετά τον Πενταδάκτυλο το 1995.

Είχε προηγήθει ωστόσο τον Ιούνιο το 2016 η μεγάλη πυρκαγιά στο Τρόοδος και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είχε προσφέρει βοήθεια αλλά η Κυβέρνηση είχε απαντήσει ότι δε χρειάζεται.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΜΠΑΚΕΝΓΚΑ;

ShootandGoal