MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΘΟΚ: Καμία ανοχή και καμία συγκάλυψη σε φαινόμενα παρενοχλήσεων. «Καταθέσαμε ότι στοιχείο ζητήθηκε»

Advertisement

Sponsored by exness

Απαντά ο ΘΟΚ στα όσα καταλογίζονται από τον Δημήτρη Χειμώνα – Ζήτησε συμβολή και όχι κουκούλωμα για υποθέσεις παρενοχλήσεων μέσω επιστολής του

Απάντηση ΘΟΚ σε συνέχεια της επιστολής του σκηνοθέτη Δημήτρη Χειμώνα αναφορικά με τις υποθέσεις παρενοχλήσεων που βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Advertisement

Μέσω της επιστολής γνωστοποιήσε ότι προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία, σε σχέση με «παραπλάνηση, εξαπάτηση και σεξουαλική παρενόχληση» που διέπραξε εις βάρος του γνωστός Ελλαδίτης σκηνοθέτης.

Στη μακροσκελή επιστολή του, χαρακτήρισε προκλητική τη στάση του Οργανισμού ενώ έκανε λόγο για πιθανά συμφέροντα αποσιώπησης όσων ακούσαμε, ακούμε, και πρόκειται να ακούσουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν θα δείξει καμία ανοχή και δεν θα επιτρέψει καμία συγκάλυψη φαινομένων παρενόχλησης, σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας, και παροτρύνει όσους έχουν υποστεί οποιαδήποτε ανάλογη συμπεριφορά να προβούν άμεσα σε καταγγελία στις αρμόδιες αρχές.

Ο ΘΟΚ ενημερώνει ότι, ως όφειλε, σεβόμενος τη διαδικασία διερεύνησης των καταγγελιών από τις αρμόδιες αρχές, κατέθεσε ό,τι στοιχείο του ζητήθηκε, προκειμένου να διευκολύνει το έργο τους, προς πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας.

Σε συνέχεια επιστολής του Δημήτρη Χειμώνα, ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ενημερώνει ότι, προτού ολοκληρωθεί η έρευνα της Αστυνομίας στο πλαίσιο της καταγγελίας που υπέβαλε ο κ. Χειμώνας, δεν μπορεί να προβεί σε καμία δήλωση ή άλλη ενέργεια. Σημειώνεται ότι το περιεχόμενό της, περιήλθε εις γνώση του Οργανισμού μόνο από τα δημοσιεύματα στον Τύπο και μέχρι στιγμής δεν παραλήφθηκε στο Αρχείο του ΘΟΚ οποιαδήποτε επιστολή.

Τέλος, ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου, μέσω της τελευταίας δήλωσης της Προέδρου του στις 14 Μαρτίου 2021, ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:
«Η εξειδικευμένη, τακτική ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση όλων μας, η διατήρηση ενός ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος και η μηδενική ανοχή παραμένουν τα ουσιαστικά εργαλεία πρόληψης τέτοιων φαινομένων.
Για τον ΘΟΚ, ο στόχος είναι ξεκάθαρος: να μη μείνει κανένας εργαζόμενος ή συνεργάτης του Οργανισμού απροστάτευτος, όταν χρειαστεί τη στήριξή του. Ενθαρρύνουμε όποιον ή όποια επιθυμεί να προβεί σε καταγγελία να μη διστάσει να το πράξει.»

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network