MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Θλίψη από οργανωμένα σύνολα για τον Δημήτρη Χριστόφια

Advertisement

Sponsored by exness

Τη θλίψη τους και τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, εκφράζουν με ανακοινώσεις του οργανωμένα σύνολα του τόπου.

Advertisement

Τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, εκφράζει, σε ανακοίνωση της, η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ).

Συλλυπητήρια, εκφράζει, και στη δεύτερη του οικογένεια το ΑΚΕΛ, το οποίο υπηρέτησε πιστά επί σειρά ετών.

«Ο Δημήτρης Χριστόφιας αφιέρωσε τη ζωή του στην πολιτική ζωή αυτού του τόπου και αγωνίστηκε για το καλό της Κύπρου. Πάλεψε γενναία, δυστυχώς όμως έχασε αυτό το μεγάλο αγώνα ύστερα από την τεράστια του προσπάθεια να πολεμήσει για τα σοβαρά προβλήματα υγείας τα οποία αντιμετώπιζε», προσθέτει.

Η ΠΟΣΠΦ για να τιμήσει τη μνήμη του αποφάσισε όπως αντιπροσωπεία της παρευρεθεί στην κηδεία και καταθέσει στεφάνι.

«Καλό σας ταξίδι Πρόεδρε και καλό παράδεισο», καταλήγει.

ΠΟΕΔ 

Η ΠΟΕΔ εκφράζει, εκ μέρους του συνόλου του εκπαιδευτικού κόσμου Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης, τη βαθιά θλίψη της για τον θάνατο του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Ανακοίνωση της οργάνωσης αναφέρει ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας από τα ανώτατα πολιτειακά αξιώματα στα οποία αναδείχθηκε (Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πρόεδρος της Δημοκρατίας), υπηρέτησε την Κύπρο και αγωνίστηκε για το καλό του τόπου και του λαού με ήθος, ανιδιοτέλεια και ειλικρινή αγάπη.

Η ΠΟΕΔ εκφράζει θερμότατα συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Δημήτρη Χριστόφια για τη μεγάλη απώλεια του αγαπημένου συζύγου, πατέρα, παππού. Ιδιαίτερα, εκφράζει τη συμπάθειά της στη συνάδελφο, κόρη του Δημήτρη Χριστόφια, Μαριάννα η οποία ανήκει στη μεγάλη διδασκαλική οικογένεια.

Αποτίοντας φόρο τιμής στον αείμνηστο πολιτικό και άνθρωπο Δημήτρη Χριστόφια, η ΠΟΕΔ θα παραστεί στην κηδεία καταθέτοντας στεφάνι και εισφορά στη μνήμη του και τα γραφεία της Οργάνωσης θα παραμείνουν κλειστά τηρώντας τη δημόσια αργία την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019.

ΟΕΛΜΕΚ

Τα θερμά της συλλυπητήρια προς τη σύζυγο, τα παιδιά και τους λοιπούς συγγενείς του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, εκφράζει, σε ανακοίνωση της, η ΟΕΛΜΕΚ.

Η Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ, σε σημερινή συνεδρία της αποφάσισε ότι η Οργάνωση θα εκπροσωπηθεί στην κηδεία και θα καταθέσει εισφορά στο Λαϊκό Δίκτυο Αλληλεγγύης.

Επίσης, αποφάσισε να εκφράσει τα θερμά της συλλυπητήρια προς τη σύζυγο, τα παιδιά και τους λοιπούς συγγενείς του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

«Ο Δημήτρης Χριστόφιας υπηρέτησε τον κυπριακό λαό και την Κυπριακή Δημοκρατία σε όλη του την ζωή ανιδιοτελώς με εργατικότητα και ζήλο. Τα γραφεία της Οργάνωσής μας θα παραμείνουν κλειστά.  Η Οργάνωση θα εκπροσωπηθεί στην κηδεία και θα καταθέσει εισφορά στο Λαϊκό Δίκτυο Αλληλεγγύης. Αιωνία του η μνήμη και ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει», καταλήγει η Οργάνωση, στην ανακοίνωση της.

ΠΑΣΥΔΥ 

Τη βαθιά θλίψη της για το θάνατο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, εξέφρασε, σε σημερινή συνεδρία της η Κεντρική Γραμματεία της ΠΑΣΥΔΥ, η οποία «απέτισε φόρο τιμής στον αείμνηστο πολιτικό και άνθρωπο και εξήρε τους αγώνες και τις προσπάθειές του για επίλυση των προβλημάτων του τόπου και του λαού».

«Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της ΠΑΣΥΔΥ με τον εκλιπόντα Πρόεδρο Χριστόφια στη διάρκεια της προεδρικής του θητείας του αλλά και νωρίτερα επί προεδρίας του στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η ηγεσία της δημοσιοϋπαλληλικής Οργάνωσης είχε μαζί του τακτική και εποικοδομητική συνεργασία, με τον ίδιο να εκφράζει διαχρονικά τη βούληση και την ετοιμότητά του για κατάληξη σε θετικές ρυθμίσεις στα δημοσιοϋπαλληλικά ζητήματα», αναφέρει η ΠΑΣΥΔΥ, σε ανακοίνωση της.

Αναφέρει, επίσης, ότι η Κεντρική Γραμματεία αποφάσισε να επισκεφθεί εν σώματι τα γραφεία του ΑΚΕΛ και να υπογράψει το βιβλίο συλλυπητηρίων.

Περαιτέρω αποφασίστηκε όπως ο Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης, επικεφαλής μελών της ηγεσίας παραστεί στην εξόδιο ακολουθία και καταθέσει στεφάνι, εκ μέρους της ΠΑΣΥΔΥ.

ΔΕΟΚ 

Τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του πρώην Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, εκφράζει, σε ανακοίνωση της, η ΔΕΟΚ.

«Ο Δημήτρης Χριστόφιας υπήρξε ένας πολιτικός ηγέτης με σημαντική συμβολή στα πολιτικά πράγματα του τόπου.  Διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο τόσο για την οικονομία του τόπου όσο και για την πορεία του κυπριακού προβλήματος. Η βαθιά προσήλωση του στο σοσιαλιστικό ιδεώδες και το όραμα του για μια πιο δίκαιη κοινωνία ήταν τα στοιχεία που χαρακτήρισαν την δύσκολη πολιτική του πορεία», προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι η οικονομική κρίση που ξέσπασε στον τόπο και η κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος δεν του επέτρεψαν να εφαρμόσει το κοινωνικό μεταρρυθμιστικό του πρόγραμμα όμως η κοινωνική του ευαισθησία και η φιλεργατική του πολιτική δεν μπορεί να αμφισβητηθούν από κανένα.

«Πάλεψε για την επανένωση της πατρίδας μας όσο λίγοι πολιτικοί ηγέτες και αφιέρωσε όλες του τις δυνάμεις για να στήσει γέφυρες επικοινωνίας με την τουρκοκυπριακή κοινότητα.  Ο Δημήτρης Χριστόφιας επέδειξε έμπρακτο σεβασμό τόσο στον κοινωνικό διάλογο όσο και στους εργασιακούς θεσμούς και συνέβαλε σημαντικά στην διατήρηση της εργατικής ειρήνης στον τόπο μας», προσθέτει.

Αναφέρει, επιπρόσθετα, ότι η προσφορά του στον τόπο και ιδιαίτερα προς τους εργαζόμενους είναι αναμφισβήτητη.

«Τον τιμούμε για την κοινωνική ευαισθησία, την εντιμότητα και την αλληλεγγύη που επέδειξε στους κοινωνικά αδύνατους συνανθρώπους μας», καταλήγει η ΔΕΟΚ, στην ανακοίνωση της.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal