MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Θετικό το Προεδρικό στην πρόταση Αβέρωφ

Advertisement

Sponsored by exness

Θετικό το Προεδρικό στην πρόταση Αβέρωφ – 2η ευκαιρία για αποδοχή της πρότασης της 23ης Αυγούστου από Προεδρικό – Ο επόμενος λόγος στους εκπαιδευτικούς

Advertisement

Αποδεκτή φαίνεται να κάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Κυβέρνηση την μεσολαβητική πρόταση που κατέθεσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου για επαναφορά από πλευράς του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώπιον των εκπαιδευτικών, της πρότασης της 23ης Αυγούστου.

Με την ανακοίνωση που θα επιβεβαιώνει την εξέλιξη αυτή, συνεπάγεται ότι τον επόμενο λόγο έχουν τώρα οι εκπαιδευτικές οργανώσεις.

Λίγο πριν τις 20.30 ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος με τον Υπουργό Παιδείας και άλλους αρμόδιους φορείς στο Προεδρικό.

Εκπρόσωπος: Εξετάσαμε όλα τα ενδεχόμενα

«Εξετάσαμε όλα τα ενδεχόμενα και η κυβέρνηση θα ανακοινώσει αύριο τη τοποθέτησή της με ανακοίνωση της Προεδρίας», δήλωσε ο κ. Προδρόμου στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ερωτηθείς για το αποτέλεσμα της διαβούλευσης.

Αναφορικά με την πρόταση των άλλων κομμάτων, ο κ. Προδρόμου εξήγησε πως με βάση την πληροφόρηση που τους έδωσε ο Υπουργός Παιδείας κατόπιν συνεννόησης με την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, η οποία δεν έγινε γνωστή στην κοινή συνεδρία κοινοβουλευτικών επιτροπών Εργασίας και Παιδείας αφού δεν έγινε συζήτηση, δυστυχώς τυχόν αναστολή των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου θα είχαν ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να ξεκινήσει η σχολική χρονιά.

«Άρα εκ προοιμίου δεν μπορεί να εξεταστούν εφόσον όλοι θέλουμε να ξεκινήσει η χρονιά ομαλά», είπε.

Απορρίπτεται η πρόταση της αντιπολίτευσης

Η πρόταση που κατέθεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης απορρίφθηκε καθώς δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί λίγες μέρες πριν κτυπήσει το πρώτο κουδούνι.

Όπως είχε αναφέρει και ενώπιον της Βουλής ο Κώστας Χαμπιαούρης, κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στην ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς καθώς όλοι οι σχεδιασμοί έγιναν στη βάση των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου της 4ης Ιουλίου.

Η αποδοχή της πρότασης από πλευράς κυβέρνησης, «μεταφράζεται» ως δεύτερη ευκαιρία προς τους εκπαιδευτικούς για αποδοχή της.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network