MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Θέματα της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου συζήτησαν ΕΒΕΑ, Δήμαρχος Αγίας Νάπας και βουλευτές

Advertisement

Sponsored by exness

Θέματα της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, μεταξύ των οποίων η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η αξιοποίηση του χώρου όπου βρίσκονται οι κεραίες στο Κάβο Γκρέκο, συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχαν το Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου (ΕΒΕΑ) με τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας, Χρίστο Ζαννέττου, και βουλευτές της επαρχίας.

Σε ανακοίνωση του ΕΒΕΑ αναφέρεται ότι «το Δ.Σ του Επιμελητηρίου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας και αρκετούς βουλευτές της επαρχίας Αμμοχώστου, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την περιοχή. Μεταξύ των θεμάτων ήταν και η μεταστέγαση του ΑΞΙΚ στην Αγία Νάπα, με τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ, Αυγουστίνο Παπαθωμά, να διαβεβαιώνει τον Δήμαρχο ότι το ΕΒΕΑ θα συνεχίσει να υποστηρίζει την αρχική του θέση για την μεταστέγαση του ΑΞΙΚ στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου».

Advertisement

Ακόμα συζητήθηκε το «θέμα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπό το φως της απόφασης της Βουλής για αναβολή των δημοτικών εκλογών. Αναφέρθηκε ότι η συνένωση των 4 Δήμων της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου σε ένα Δήμο δεν εξυπηρετεί ούτε τα οικονομικά, αλλά και ούτε τα εθνικά συμφέροντα της επαρχίας Αμμοχώστου».

Αντιθέτως, προστίθεται στην ανακοίνωση, «η συνένωση των Δήμων Αγίας Νάπας, Σωτήρας και της Κοινότητας Λιοπετρίου, τόσο γεωγραφικά, όσο και από τουριστικής και οικονομικής άποψης, θα συμβάλει στην ισχυρή και ορθολογιστική ανάπτυξη της περιοχής».

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε και για το θέμα της αξιοποίησης του χώρου όπου βρίσκονται οι κεραίες στο Κάβο Γκρέκο και τόσο ο κ. Παπαθωμάς όσο και ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας «συμφώνησαν ότι πρέπει να αξιοποιηθεί ο χώρος, είτε με τη δημιουργία μουσείου, είτε συνεδριακού κέντρου από τον Δήμο».

Σε δήλωσή του, ο κ. Παπαθωμάς ανάφερε ότι «το Επιμελητήριο είναι δίπλα στα αιτήματα των Δήμων και Κοινοτήτων της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, με σκοπό να διερευνηθεί η ανάπτυξη και οι προοπτικές προόδου ολόκληρης της περιοχής».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας «εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ για τη στήριξη του Επιμελητηρίου».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network