MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Θέματα εκπαίδευσης συζήτησαν ΥΠΑΝ και Έλληνας Πρέσβης

Advertisement

Sponsored by exness

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας

Ζητήματα που αφορούν τη συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας σε θέματα εκπαίδευσης, συζήτησαν τη Δευτέρα η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου και ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, Ιωάννης Παπαμελετίου.

Advertisement

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο της συνάντησης, που έγινε στο Υπουργείο, αμφότεροι χαιρέτισαν την ιδιαίτερα στενή σχέση ανάμεσα στην Πρεσβεία της Ελλάδος και το Υπουργείο, ενώ συζήτησαν για ζητήματα που αφορούν στην υφιστάμενη συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα εκπαίδευσης.

Όπως σημειώνεται, έγινε λόγος για το υφιστάμενο Πρόγραμμα Συνεργασίας στον Τομέα της Παιδείας και υπογραμμίστηκε η ανάγκη για επικαιροποίηση και εκσυγχρονισμό των προνοιών του.

Προστίθεται ότι έγινε, επίσης, αναφορά στα πολλαπλά οφέλη που αποφέρει και για τις δύο πλευρές η πρόσφατη υπογραφή της Συμφωνίας για αμοιβαία ακαδημαϊκή αναγνώριση των πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών και υπογραμμίστηκε η σημασία που έχει για την Κύπρο, η υφιστάμενη συνεργασία στον τομέα Ελληνομάθειας, μέσω του σχετικού Μνημονίου.

Αναφέρεται ότι η Υπουργός δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίησή της για την πολύ στενή συνεργασία του Υπουργείου με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής της Ελλάδος, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας σε θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής, επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και ανταλλαγής εκπαιδευτικού υλικού.

Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση εκφράστηκε η βούληση και των δυο μερών για προώθηση όσο το δυνατόν περισσότερων διδυμοποιήσεων ανάμεσα σε σχολεία, όπως και η πρόθεση για περαιτέρω εμβάθυνση της διαχρονικής συνεργασίας στα θέματα εκπαίδευσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network