MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Θέμα ονομασίας του νέου Δήμου, θέτει η Νεολαία Π. Χρυσοχούς

Advertisement

Sponsored by exness

Θέμα ονομασίας του νέου Δήμου, θέτει η Νεολαία Π. Χρυσοχούς – Όσα αναφέρει σε ανακοίνωση

Θέμα ονομασίας του νέου Δήμου, που θα συσταθεί στην περιφέρεια στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης, θέτει η Νεολαία Πόλης Χρυσοχούς και Περιφέρειας, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Advertisement

Όπως αναφέρει, το όνομα του νέου Δήμου πρέπει να προσδιορίζει και να χαρακτηρίζει τον Δήμο και τους κατοίκους του και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην παραπλανεί και δημιουργεί σύγχυση, αλλά και να συνεχίζει να προσδιορίζει τη γη προέλευσης των κατοίκων μιας περιοχής αλλά και των προγόνων τους.

Εισηγείται όπως η λέξη “Ακάμας” συναποτελέσει μέρος της ονομασίας του νέου Δήμου Πόλης Χρυσοχούς, περισσότερο από την ονομασία οποιουδήποτε άλλου Δήμου, εξηγώντας ότι οι κοινότητες Νέο Χωριό, Δρούσεια, Ανδρολύκου, Φασλί και Κρήτου Τέρρα, που μαζί με άλλες συναποτελούν τον Νέο Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς, αποτελούν κοινότητες της Χερσονήσου Ακάμα.

H Nεολαία Πόλης Χρυσοχούς προσθέτει πως από τα 193,19 km2 της έκτασης του Ακάμα (8 Κοινότητες Τοπικού Σχεδίου Ακάμα συν η Κοινότητα της Κρήτου Τέρρα), καταλαμβάνουν το 113,49 km2, ήτοι δηλαδή το 58,74% της έκτασης του Ακάμα.

«Το δοθέν όνομα “Δήμος Πόλης Χρυσοχούς” είναι παντελώς ξένο προς αυτούς και είναι τουλάχιστον ενοχλητικό καθώς δεν τους εκφράζει καθόλου σε σχέση με τον τόπο προέλευσης τους», προσθέτει.

Πέραν αυτού, οι κοινότητες αυτές προσδιορίζονται ως Κοινότητες Ακάμα σε σειρά Κυβερνητικών Σχεδίων, όπως το Σχέδιο Αειφόρου Ανάπτυξης του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα, το Τοπικό Σχέδιο Ακάμα, κλπ.

Δεδομένων των αντιδράσεων που εξακολουθούν να υπάρχουν από κατοίκους και Κοινοτικά Συμβούλια, ζητούμε, προστίθεται στην ανακοίνωση, ως τοπική κοινωνία να μην επιτραπεί να δημιουργηθεί ένα νέο «Μακεδονικό Ζήτημα», και να διορθωθεί το όνομα από πλευράς του αρμόδιου Υπουργείου, που όπως είναι σήμερα απλά θα αποτελεί μια μόνιμη πηγή αντιδράσεων.

Επί των πιο πάνω η Νεολαία Πόλης Χρυσοχούς απέστειλε σχετική επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network