MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Θα τα λένε δύο φορές τη βδομάδα Αναστασιαδης – Ακιντζί

Advertisement

Sponsored by exness

Την εντατικοποίηση των συνομιλιών αποφάσισαν οι δύο ηγέτες, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης

Advertisement

Την εντατικοποίηση των συνομιλιών αποφάσισαν οι δύο ηγέτες, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του κατά την επιστροφή του στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά το πέρας της σημερινής συνάντησης με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι θα συναντώνται πλέον δύο φορές την εβδομάδα, με συγκεκριμένη θεματολόγια, ώστε να υπάρξει πιο εντατική διαβούλευση.

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουνίου.

O Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε πως εάν με την εντατικοποίηση των συνομιλιών διαφανεί ότι δημιουργούνται περισσότερες συγκλίσεις και αν υπάρχει βούληση για αυτό, τότε υπάρχει ελπίδα για λύση του Κυπριακού εντός του έτους. 

Ο ΠτΔ χαρακτήρισε τη συνάντηση δημιουργική, λέγοντας συγκεκριμένα ότι σε αυτήν έγινε εξέταση της μεθοδολογίας, αλλά ταυτόχρονα αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων, οι οποίες θα πραγματοποιούνται δύο φορές τη βδομάδα εκτός και αν υπάρχει κώλυμα.

Πρόσθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις θα γίνονται “με συγκεκριμένη θεματολογία σε κάθε μια των συναντήσεων, έτσι ώστε για τα εκκρεμούντα θέματα να υπάρξει μια πιο εντατική διαβούλευση, προκειμένου να πετύχουμε τις επιδιωκόμενες συγκλίσεις”.

Ερωτηθείς για το θέμα που αφορά την εισήγηση του για δημιουργία τρίπτυχου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι έχει συμφωνηθεί ότι οι συγκλίσεις, εφόσον είναι συγκλίσεις, δεν χρειάζεται να μπουν σε μια στήλη, αλλά να καταγραφούν οι αποκλίσεις.

“Και επί εκείνων των πτυχών θα επικεντρωθεί η προσοχή μας, έτσι ώστε σε κάθε μια των συναντήσεων να υπάρχει ξεχωριστή θεματική συζήτηση στις εκκρεμούσες διαφορές, ώστε να μπορέσει να γίνει μια πιο δημιουργική και παραγωγική συζήτηση, προκειμένου να διαφανεί κατά πόσο, επιτέλους, μπορεί να επιτύχουμε μια συνολική λύση το συντομότερο δυνατόν”, ανέφερε ο Πρόεδρος.

Σε άλλη ερώτηση αν κατά τη σημερινή συνάντηση συζητήθηκαν τα γεγονότα της Κωνσταντινούπολης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι αυτό θα πρέπει να θεωρείται λήξαν, “με αναγνώριση γενικότερα ότι δεν θα πρέπει να δημιουργούνται από την οποιαδήποτε πλευρά προβλήματα, τα οποία είτε αμφισβητούν, είτε υποτιμούν, είτε καθοιονδήποτε τρόπο θέτουν εν αμφιβόλω τα βασικά προαπαιτούμενα ή, αν θέλετε, τα υπάρχοντα δεδομένα”.

Κληθείς να πει αν παραμένει η ελπίδα για λύση εντός του 2016, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι εάν με την εντατικοποίηση των συνομιλιών διαφανεί ότι επιτέλους δημιουργούνται περισσότερες συγκλίσεις και αν υπάρχει βούληση προς αυτό, “έχω την εντύπωση ότι μπορεί, ναι, υπάρχει όχι απλά η ελπίδα, αλλά, αν θέλετε, η βεβαιότητα, αρκεί μόνο η κάθε πλευρά να συνειδητοποιήσει – και ιδιαίτερα εκείνη που δημιουργεί κάποιες προσδοκίες προς άλλες κατευθύνσεις – ότι αυτό που επιδιώκουμε δεν είναι κάτι άλλο από τη συμφωνηθείσα βάση των συνομιλιών και της λύσης”.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network