MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Θα συνεχιστούν οι ανασκαφές για ανάδειξη του αρχαίου λιμανιού Κιτίου

Advertisement

Sponsored by exness

Αρχισαν πρόσφατα και συνεχίζονται οι εργασίες για αποξήλωση των εγκαταστάσεων του πρώην Ομίλου Αντισφαίρισης με στόχο τη συνέχιση των ανασκαφών για ανάδειξη του αρχαίου λιμανιού Κιτίου

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «μετά την ολοκλήρωση της μετακίνησης των γηπέδων του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας από τον χώρο του Αρχαίου Λιμανιού, το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου ενημέρωσε άμεσα τη γαλλική Αρχαιολογική Αποστολή Κιτίου σε σχέση με τη δυνατότητα διενέργεια ανασκαφών στο χώρο του αρχαίου λιμανιού. Η γαλλική Αρχαιολογική Αποστολή Κιτίου, αιτήθηκε άδεια ανασκαφής μετά την ολοκλήρωση της αποξήλωσης των εγκαταστάσεων».

Advertisement

Προστίθεται ότι «με την ολοκλήρωση των ανασκαφών στο χώρο, αναμένεται ότι θα αρχίσει να εφαρμόζεται το διαχειριστικό σχέδιο για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου, ο οποίος για να είναι ασφαλής και φιλικός στο κοινό θα έχει καθορισμένες διαδρομές για πεζούς και ΑΜΕΑ, σήμανση για την κυκλοφορία των επισκεπτών και πληροφοριακές πινακίδες».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η μετακίνηση του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας προωθήθηκε, στα πλαίσια της προσπάθειας για ανάδειξη και ολοκλήρωση των ανασκαφών του αρχαίου λιμανιού και της ενοποίησης του με το Αρχαιολογικό Μουσείο Λάρνακας και το ψηφιδωτό με τους Άθλους του Ηρακλή. Η ενοποίηση των τριών αρχαιολογικών χώρων έγινε, βάση μελέτης που εκπονήθηκε από το Τμήμα Αρχαιοτήτων, το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Γαλλικής Πρεσβείας και τον Δήμο Λάρνακας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network