MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Θα εντείνει τον αγώνα για πλήρη επαναφορά των παραχωρήσεων των εργαζομένων λέει η ΠΕΟ

Advertisement

Sponsored by exness

Η ΠΕΟ, στο πρωτοχρονιάτικό της μήνυμα αναφέρει ότι θα συνεχίσει και θα εντείνει τον αγώνα,  διεκδικώντας  μέσα από τις συλλογικές συμβάσεις, πλήρη επαναφορά όσων είχαν παραχωρηθεί με ειδικές συμφωνίες ή άλλως πως.

Advertisement

Σημειώνει ότι το 2018 ήταν αποφασιστικός χρόνος στην προώθηση της πολιτικής για επαναφορά μισθών και ωφελημάτων, αφού σε 171 συλλογικές συμβάσεις που αφορούν πέραν των 22,000 εργαζομένων, επιτεύχθηκε επαναφορά μισθών και ωφελημάτων. Σε σημαντικό αριθμό συμβάσεων που ολοκληρώθηκε η ανανέωση τους, υπήρξε και αύξηση μισθών.

Με βάση τα στοιχεία των συντεχνιών της ΠΕΟ, το επόμενο χρονικό διάστημα θα βρίσκονται σε διαδικασία ανανέωσης 205 συλλογικές συμβάσεις που καλύπτουν πέραν των 78,000 εργαζομένων.

Αναφέρει επίσης ότι κεντρικός στόχος της ΠΕΟ το επόμενο χρονικό διάστημα, σε συνάρτηση με την διαδικασία ανανέωσης των παγκύπριων κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, είναι η προώθηση των απαραίτητων νομοθετικών ρυθμίσεων που να υποχρεώνουν τους εργοδότες να εφαρμόζουν τις συμβάσεις και η διαμόρφωση μέσα από ένα μηχανισμό διαπραγμάτευσης και διαλόγου ενός συμφωνημένου πλαισίου ελάχιστων όρων απασχόλησης, για όσους δεν καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις.

Η ΠΕΟ διεκδικεί επίσης εφαρμογή του ΓΕΣΥ όπως ομόφωνα έχει ψηφιστεί, επανασυζήτηση του μέτρου της μείωσης κατά 12% της σύνταξης σ’ όσους επιλέγουν να συνταξιοδοτηθούν στο 63ο έτος της ηλικίας τους, δρομολόγηση των ενεργειών που να οδηγούν σε επανέναρξη του προγράμματος δημιουργίας πραγματικού αποθεματικού στο ΤΚΑ, ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους και διεύρυνση της κοινωνικής πολιτικής και βελτιώσεις στο φορολογικό σύστημα που να οδηγούν στην πάταξη της φοροδιαφυγής, στην ελάφρυνση των μισθωτών από ισοπεδωτικές φορολογίες και δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών.

Σε σχέση με το Κυπριακό, η ΠΕΟ αναφέρει ότι η παρατεταμένη στασιμότητα στην οποία ευρίσκεται, δεν  είναι μόνο άγονη, αλλά και επικίνδυνη. Θεωρεί ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έπρεπε να αναλάβει πρωτοβουλίες και να επιδιώξει επανέναρξη των συνομιλιών στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες από το σημείο που σταμάτησαν οι διαπραγματεύσεις στο Κράνς Μοντανά.

Σύμφωνα με την ΠΕΟ, ο Πρόεδρος “αναλώνεται εδώ και ενάμιση σχεδόν χρόνο σε επικοινωνιακά τεχνάσματα που όχι μόνο δεν βοηθούν στην επανέναρξη των συνομιλιών αλλά μας οδηγούν σε επικίνδυνα μονοπάτια” και προσθέτει πως η δημόσια τοποθέτηση του Προέδρου για χαλαρή ομοσπονδία ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο για συζήτηση μιας λύσης έξω από το συμφωνημένο πλαίσιο για Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, ενώ δίνει παράλληλα τη δυνατότητα στην Τουρκία να  θέσει στο τραπέζι των συνομιλιών τη διαχρονική της επιδίωξη για συνομοσπονδία που ουσιαστικά συνιστά λύση διχοτόμησης.

Η ΠΕΟ, αναφέρεται, θα συνεχίσει να εργάζεται με συνέπεια και με κοινή δράση με τις προοδευτικές τουρκοκυπριακές συνδικαλιστικές οργανώσεις, για την προώθηση του στόχου για μια επανενωμένη, ομόσπονδη κοινή πατρίδα, για λύση που θα μας απαλλάσσει από τη ξένη παρουσία και να δημιουργεί συνθήκες ευημερίας και ασφάλειας για όλους τους Κύπριους.

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network