MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Θα δω τι θα μεταφέρει ο Έιντε και αναλόγως θα είναι και η αντίδραση η δική μας»

Advertisement

Sponsored by exness

Συναντήθηκε με Νίκο Κοτζιά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης – Τι δήλωσε για Έιντε και Γενεύη

Advertisement

Τα διάφορα σενάρια ενόψει της Διάσκεψης για το Κυπριακό στη Γενεύη συζήτησαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε ο Πρόεδρος κατά τη διάρκεια της Τριμερούς Διάσκεψης Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ, και ερωτηθείς για τη συνάντηση, ο Πρόεδρος είπε ότι «όντως ήταν μια δημιουργική συνάντηση εν συνεχεία πρωινής με τον Πρωθυπουργό και με τον κ. Κοτζιά και έχουμε μελετήσει το πώς αντιμετωπίζουμε τα διάφορα σενάρια που μπορεί να προκύψουν ενόψει της Γενεύης».

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Ειδικού Σύμβουλου του ΓΓ του ΟΗΕ μετά από συνάντηση του με τον κ. Ακκιντζί ότι είναι προετοιμασμένοι να παραμείνουν στη Γενεύη μερικές εβδομάδες,  είπε «μακάρι να είναι δημιουργική η συνάντηση και δεν χρειάζονται βδομάδες».

Ερωτηθείς αν το κοινό έγγραφο θα πρέπει να είναι συμφωνημένο ή όχι, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε ότι είτε αυτό είναι κοινό είτε δεν είναι κοινό. «Συνεπώς θα πρέπει να είναι και συμφωνημένο. Αύριο θα έχω συνάντηση με τον κ. Άιντε, να δω τι θα μεταφέρει και αναλόγως θα είναι και η αντίδραση η δική μας. Αυτά όλα είναι που συζητήσαμε και με τον πρωθυπουργό και με τον Υπουργό Εξωτερικών», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο κ. Κοτζιάς κληθείς να σχολιάσει τη συνάντηση είπε ότι «είναι πάντα πάρα πολύ ενδιαφέρουσα η συζήτηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ και για τον δημιουργικό τρόπο που συζητάμε κάθε φορά την κοινή μας πολιτική στα μεγάλα θέματα τα γνωστά», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ομογνωμία Αθηνών – Λευκωσίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «αυτό να θεωρείται δεδομένο» και ο κ. Κοτζιάς απάντησε «πάντα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network