MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Tετρακόσιοι μετανάστες από Κύπρο επαναπατρίστηκαν από το 2016

Advertisement

Sponsored by exness

Από τον Ιανουάριο του 2016, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) του ΟΗΕ στην Κύπρο έχει βοηθήσει συνολικά 400 άτομα να επιστρέψουν στις χώρες τους και μερικά από αυτά τα άτομα έχουν λάβει εξατομικευμένη βοήθεια επανένταξης, με στόχο τη βιώσιμη κοινωνικό-οικονομική επανένταξη τους.

Advertisement

Σε δελτίο Τύπου που στάληκε σήμερα στα ΜΜΕ από τον ΔΟΜ με αφορμή την ολοκλήρωση, για τρίτη χρονιά, του προγράμματος Υποβοηθούμενων Εθελούσιων Επιστροφών και Επανένταξης υπηκόων τρίτων χωρών στις χώρες καταγωγής τους, φέτος, επωφελήθηκαν 150 μετανάστες, μεταξύ των οποίων και ευάλωτα άτομα.

Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται ακόμη πως το πρόγραμμα παρέχει βοήθεια στους υπηκόους τρίτων χωρών, που επιθυμούν να επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους, να το πράξουν με αξιοπρέπεια και ασφάλεια και η βοήθεια αυτή περιλαμβάνει υπηρεσίες πληροφόρησης και παροχής συμβουλών, ανανέωση ή έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων, τη διευθέτηση του ταξιδιού με ασφάλεια και παροχή υποστήριξης για την επανένταξη.

Ειδική βοήθεια παρέχεται σε συγκεκριμένες ευάλωτες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των μεταναστών με προβλήματα υγείας, των θυμάτων εμπορίας προσώπων και των ασυνόδευτων παιδιών.

Ο ΔΟΜ αναφέρει ακόμη πως στην πρώτη του έκδοση με τίτλο ‘Ιστορίες Μεταναστών’ περιλαμβάνονται ιστορίες δικαιούχων του προγράμματος που επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής και επωφελήθηκαν από τη βοήθεια επανένταξης, η οποία τους επέτρεψε να κάνουν μια νέα, βιώσιμη αρχή στη χώρα τους. Αρκετοί από τους δικαιούχους δημιούργησαν μικρές επιχειρήσεις χάρη στη βοήθεια επανένταξης σε χώρες όπως Βιετνάμ, Φιλιππίνες και Νεπάλ συμβάλλοντας έτσι και στην ανάπτυξη της τοπικής κοινότητας.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network