MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τέσσερις κοινές εκδηλώσεις σε σχέση με τη διασπορά αποφάσισαν Κύπρος, Ελλάδα, Αρμενία 

Advertisement

Sponsored by exness

Τέσσερις κοινές εκδηλώσεις σε σχέση με τη διασπορά θα πραγματοποιήσουν Κύπρος, Ελλάδα και Αρμενία τους αμέσως επόμενους μήνες, όπως ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση των αρμόδιων αξιωματούχων των τριών χωρών για θέματα διασποράς την Πέμπτη.

Advertisement

Τον Αύγουστο η Ελλάδα θα φιλοξενήσει τρεις φοιτητές ιατρικής απότη διασπορά των τριών χωρών στην Κρήτη, για να συζητήσουν θέματα βιοηθικής. Τον Οκτώβριο προγραμματίζεται μια μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση των διασπορών Κύπρου, Ελλάδας, Αρμενίας στο Παρίσι. Το Δεκέμβριο η Αρμενία θα φιλοξενήσει άλλη μια εκδήλωση με νέους των τριών χωρών για θέματα διαφθοράς, ενώ το Φεβρουάριο θα φιλοξενηθεί μια τέταρτη εκδήλωση της διασποράς των τριών χωρών στη Λευκωσία.

Σε δηλώσεις του ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου ανέφερε ότι με την Αρμενία και την Ελλάδα έχουν τεθεί οι βάσεις για μια στενή συνεργασία όσον αφορά τη διασπορά. Τόνισε ότι η διασπορά των τριών χωρών είναι πανίσχυρη και ιδιαίτερα σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Αγγλία, η Γαλλία, η Αυστραλία, όπου μπορούν αυτά τα οργανωμένα σύνολα των διασπορών να διαδραματίσουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην προώθηση των εθνικών θεμάτων στα ισχυρά κέντρα λήψης αποφάσεων.

Είπε επίσης ότι δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη νεολαία.

«Δώσαμε και δίνουμε και οι τρεις ιδιαίτερη έμφαση στο πώς θα κρατήσουμε τις νεολαίες των χωρών μας κοντά στις ρίζες τους, στη γλώσσα τους στην ιστορία τους, στα ήθη και έθιμα, στην κουλτούρα τους», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι «θέλουμε να ενώσουμε δυνάμεις ώστε οι νέοι των τριών χωρών να γνωρίζουν καλύτερα το τι κάνουμε, να γνωρίζουν καλύτερα τις άριστες σχέσεις των χωρών μας, να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία, την κουλτούρα των χωρών αυτών».

Πρόσθεσε ότι σήμερα λήφθηκαν αποφάσεις για συγκεκριμένες δράσεις που θα γίνουν τους επόμενος λίγους μήνες.

Ανέφερε ακόμα ότι οι σχέσεις των τριών χωρών είναι σε άριστα επίπεδα και αυτή η τριμερής στηρίζει τις στενότατες σχέσεις που επιθυμούν οι ηγεσίες των τριών χωρών.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Τέρενς Κουίκ ανέφερε ότι στα τέλη Αυγούστου στην Κρήτη, θα συναντηθούν τρεις φοιτητές ιατρικής από τις τρεις διασπορές για να συζητήσουν τη βιοηθική στην ιατρική επιστήμη σε σχέση με τις νέες μεθόδους θεραπείας.

Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την κοινή πολιτιστική εκδήλωση που θα γίνει στο Παρίσι φέτος αλλά και για το θέμα που έθεσε ο Υπουργός από την Αρμενία και έχει να κάνει με τους νέους που ασχολούνται με την πολιτική στη μάχη εναντίον της διαφθοράς.

«Ενδιαφέρει άμεσα την Αρμενία, σας διαβεβαιώ ότι ενδιαφέρει άμεσα και εμάς στην Ελλάδα. Η Κύπρος συμφωνεί απόλυτα ότι πρέπει να το βάλουμε στην ατζέντα μας, διότι είμαστε υποχρεωμένοι να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά μια πολιτική η οποία θα έχει βγει από αυτή την εφιαλτική κατάσταση της διαπλοκής πολιτικών, επιχειρηματιών στα παιχνίδια της διαφοράς και της μίζας», ανέφερε, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη σχετική συνάντηση που θα γίνει το Δεκέμβριο το Ερεβάν.

Ο Υπουργός Διασποράς της Αρμενίας Mkhitar Hayrapetyan εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Κύπρου για την πρόσκληση, την φιλοξενία και τη ζεστασιά που νιώθει η αρμενική αντιπροσωπεία από τους ανθρώπους της Κύπρου. Αυτό, πρόσθεσε δείχνει τη σημασία των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Είπε επίσης ότι βλέπει τεράστιες δυνατότητες συνεργασίας, ενίσχυσης και εμπλουτισμού των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αρμενίας. Σημείωσε ότι η νέα Κυβέρνηση της Αρμενίας έχει την θέληση να εμπλακεί περισσότερο στην τριμερή συνεργασία μεταξύ των χωρών και ότι είναι θετικοί και γεμάτοι ενέργεια, ώστε να αρχίσουν να δουλεύουν από σήμερα κιόλας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΜΠΑΚΕΝΓΚΑ;

ShootandGoal