MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τέρμα στις εκταρικές επιδοτήσεις χωρίς μίσθωση σε κρατικά τεμάχια

Advertisement

Sponsored by exness

Τερματίζονται οι εκταρικές επιδοτήσεις χωρίς μίσθωση/άδεια χρήσης γης σε κρατικά τεμάχια

Advertisement

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου στο Υπουργείο Εσωτερικών, λήφθηκε απόφαση όπως οι εκταρικές επιδοτήσεις για το έτος 2016 και εντεύθεν, σε κρατικά τεμάχια (χαλίτικα ή τουρκοκυπριακά) παραχωρούνται μόνο με τη προσκόμιση μίσθωσης γης ή άδειας χρήσης. Συνεπώς, οι αιτήσεις επιδότησης που θα αφορούν κρατικά τεμάχια και οι οποίες αναμένεται να υποβληθούν στον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ) περί τον ερχόμενο Μάρτιο θα πρέπει, απαραίτητα, να συνοδεύονται με έγγραφα μίσθωσης γης ή άδειας χρήσης που οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εξασφαλίσουν από τις Επαρχιακές Διοικήσεις, Διαχειριστή Τουρκοκυπριακής γης ανάλογα με την περίπτωση.

 Η πιο πάνω απόφαση εδράζεται στα πλαίσια ευρύτερης προσπάθειας του Υπουργείου Εσωτερικών, και ειδικότερα του Υπουργού Σωκράτη Χάσικου, για ορθολογικότερη διαχείριση της κρατικής περιουσίας.

 Ενόψει της πιο πάνω απόφασης, ο ΚΟΑΠ καλεί όλους τους καλλιεργητές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη συμπλήρωση των αιτήσεών τους προς τον Οργανισμό που θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο. Επισύρεται, εντούτοις, η προσοχή των αιτητών σε σχέση με τις καλλιεργητικές ή άλλες δράσεις που τυχόν θα προβούν στον τρέχοντα χρόνο σε τέτοια τεμάχια.

 Η συμπερίληψη κρατικών τεμαχίων σε αιτήσεις προς τον ΚΟΑΠ τα οποία δεν συνοδεύονται με μίσθωση/άδεια χρήσης γης, όχι μόνο δεν θα τύχουν επιδότησης αλλά θα χαρακτηριστούν ως μη επιλέξιμη έκταση και θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία κυρώσεις και ποινές. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι ποινές αυτές μπορεί να επιφέρουν μέχρι και αποκλεισμό από μελλοντικές επιδοτήσεις της ερχόμενης τριετίας.

 Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε στο τηλ: 22 557777.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network