MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τέλος στην πολύκροτη υπόθεση ΣΑΠΑ. Οι ποινές των «πέντε»

Advertisement

Sponsored by exness

Kρίθηκαν ένοχοι στην πολύκροτη υπόθεση του ΣΑΠΑ – Διαβάστε αναλυτικά τις ποινές τους

Advertisement

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο μεταφέρθηκαν σήμερα από τις κεντρικές φυλακές οι πέντε που έχουν κριθεί ένοχοι για την υπόθεση ΣΑΠΑ.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε σήμερα τις ποινές που επέβαλε στους κατηγορούμενους .

– Στον Γιώργο Μιχαηλίδη για τις 19 κατηγορίες που αντιμετωπίζει επέβαλε μέγιστη ποινή φυλάκισης 5μιση χρόνια .

– Στον Φειδία Σαρίκα για τις 6 κατηγορίες που αντιμετωπίζει μεταξύ των οποίων αυτή της παράνομης νομιμοποίησης εσόδων  το Δικαστήριο επέβαλε μέγιστη ποινή φυλάκισης 4 χρόνια ποινή φυλάκισης.

– Το Κακουργιοδικείο επέβαλε στον Ευστάθιο Ευσταθίου που αντιμετωπίζει 14 κατηγορίες μέγιστη ποινή  φυλάκισης, 5μιση χρόνια.

– Στον Βάσο Βασιλείου που αντιμετωπίζει 7 κατηγορίες μέγιστη ποινή φυλάκισης 4 έτη για το αδίκημα της παράνομης νομιμοποίησης εσόδων.

– Στον Γιώργο Σιαηλή για 6 κατηγορίες μέγιστη 4 χρόνια ποινή φυλάκισης για το  αδίκημα παράνομης νομιμοποίησης εσόδων και επιπλέον διαδοχική ποινή έξι μηνών για αδίκημα παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία. Έτσι διαμορφώνεται η ποινή στα 4μιση χρόνια.

Οι καταδικασθέντες, ο πρώην δήμαρχος Πάφου  και πρώην βουλευτής της ΕΔΕΚ Φειδίας Σαρίκας και οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι  του  ΔΗΣΥ  Γιώργος Μιχαηλίδης, του ΔΗΚΟ Ευστάθιος Ευσταθίου, του ΑΚΕΛ Βάσος Βασιλείου και Γιώργος Σιαηλής ουδέποτε παραδέχθηκαν ότι χρηματίστηκαν.

Αναλυτικά

Η μεγαλύτερη ποινή που επιβλήθηκε είναι 5,5 χρόνια στους Γιώργο Μιχαηλίδη και Ευστάθιο Ευσταθίου οι οποίοι όπως αναφέρεται στην απόφαση του δικαστηρίου κατ’ εξακολούθηση διέπραξαν τις αξιόποινες πράξεις του χρηματισμού ενώ για τους υπόλοιπους αποδείχτηκε ότι έλαβαν μίζες μόνο μια φορά.

Στον Γιώργο Μιχαηλίδη και στον Ευστάθιο Ευσταθίου στην κατηγορία  της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 5,5 ετών ενώ στην κατηγορία της αθέμιτης απόκτησης περιουσιακού οφέλους επιβλήθηκαν και στους δυο ποινές 3 ετών , ποινές που θα συντρέχουν και γι’ αυτους αλλά και για τους υπόλοιπους.

Στον πρώην δήμαρχο Πάφου Φειδία Σαρικα επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 3 και 4 χρόνων αντίστοιχα στις δυο αυτές κατηγορίες, ενώ οι ίδιες ποινές επιβλήθηκαν και στον Βάσο Βασιλείου όπως και στον Γιώργο Σιαηλη στον οποίο όμως επιβλήθηκε και ποινή φυλάκισης έξι μηνών στην κατηγορία που αντιμετώπιζε αυτός για προσπάθεια παρεμπόδισης της δικαστικής διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο ήδη καταδικασθέντας για το ίδιο σκάνδαλο Σάββας Βέργας κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο Σιαηλης, μετά την σύλληψη του Βέργα, τον είχε επισκεφτεί στα αστυνομικά κρατητήρια προσποιούμενος τον δικηγόρο του , καλώντας τον να μην τον «δώσει», όπως ο Βέργας είχε αναφέρει στο δικαστήριο.   Η συνολική ποινή που θα εκτίσει στις φυλακές ο Γιώργος Σιαηλης είναι 4,5 χρόνια.

Αναφορά στην απόφαση του κακουργιοδικείου έγινε στις χαμηλές θέσεις που βρίσκεται η Κύπρος, παγκοσμίως και πανευρωπαϊκά,  σε σχέση με τα ζητήματα πάταξης της διαφθοράς στον δημόσιο βίο της χώρας με τους δικαστές να τονίζουν στην απόφαση τους ότι δεν αξίζει στην χώρα αυτή η εικόνα.

Σημείωσαν ακόμη ότι οι καταδικασθέντες, όλοι πρώην αξιωματούχοι του δήμου Πάφου, αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και των αξιωμάτων στα οποία οι πολίτες τους ανέδειξαν.

Το δικαστήριο προσμέτρησε όλους τους μετριαστικούς παράγοντες που επικαλέσθηκαν οι συνήγοροι υπεράσπισης τους ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά, αφήνοντας ξεκάθαρα να φανεί η ενόχληση του δικαστηρίου, στην πρακτική που ακολουθησαν οι διωκτικές αρχές να χρησιμοποιήσουν ορισμένους από τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου ως μάρτυρες κατηγορίας, τους εργολάβους, αλλά και κάποιους άλλους να μην τους καλέσει καν στο δικαστήριο όπως τον Σαβεριο Βραχιμη, η εταιρεία του οποίου ήταν ο πρώην σύμβουλος μηχανικός του ΣΑΠΑ.

Πηγή: ΚΥΠΕ / Cyprus Times

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network