MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τέλος στα σενάρια υποχρεωτικής 3ης δόσης για ταξίδια σε ΕΕ. Εκπρόσωπος της Κομισιόν στη CT

Advertisement

Sponsored by exness

Fake news τα περί πρότασης Κομισιόν για εισαγωγή 3ης δόσης στο Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού – Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν στην Κύπρο, διαψεύδει στη Cyprus Times τις πληροφορίες

Του Νικόλα Πέτρου Καπαρτή

Advertisement

«Φρένο» στο σενάριο που ήθελε την Κομισιόν να ετοιμάζει πρόταση για εισαγωγή της τρίτης δόσης στο πιστοποιητικό εμβολιασμού -η οποία θα ήταν υποχρεωτική για όσους θέλουν να ταξιδέψουν εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης- βάζει εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, Αθανάσιος Αθανασίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Cyprus Times, το εν λόγω σενάριο-πρόταση ήρθε στο φως από ελλαδικά μέσα ενημέρωσης.

O εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, Αθανάσιος Αθανασίου, σε δηλώσεις του στη Cyprus Times, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει τέτοια πρόταση στο «τραπέζι» κι ούτε γίνονται τέτοιες συζητήσεις στο παρόν στάδιο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αθανασίου, επεσήμανε πως «η πρόταση της Κομισιόν για την ισχύ των εμβολίων, στο πλαίσιο του κανονισμού για το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό COVID, δεν υπάρχει και δεν πρέπει να προεξοφλούμε τα αποτελέσματα συζητήσεων οι οποίες δεν έχουν γίνει και δεν έχουν ολοκληρωθεί».

«Όντως», σημείωσε, «ένα ανοιχτό ζήτημα είναι το αν και κατά πόσο θα μπορούσε να υπάρχει περίοδος ισχύος των εμβολιασμών σε σχέση με το πιστοποιητικό, όπως για παράδειγμα υπάρχει στα πιστοποιητικά νόσησης ή στα τεστ PCR. Όμως προς το παρόν δεν έχουμε κάτι τέτοιο».

Εξάλλου, όπως εξήγησε, ο EMA και ο ECDC δεν έχουν εκδώσει κάποια σύσταση σε σχέση με την ισχύ των εμβολίων. «Αντιθέτως η 3η δόση με βάση αυτά τα οποία έχουν ανακοινώσει οι 2 Οργανισμοί, συνιστάται μόνο στους υπερήλικες, στους ανοσοκατασταλμένους και αυτούς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες… όχι όμως στον γενικό πληθυσμό.»

«Η γενική σύσταση παραμένει: εμβολιάστε τον γενικό πλήρως (με 1η και 2η δόση) ώστε να σταματήσει η διασπορά του ιού στην κοινότητα», συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε επίσης πως «όταν θα γίνουν αυτές οι συζητήσεις, ενδεχομένως να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα, το οποίο αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να το προεξοφλήσουμε. Δεν έχουν γίνει ακόμη συζητήσεις».

«Αυτό που σίγουρα δεν ισχύει είναι ότι αύριο θα σταματήσουν να ισχύουν τα πιστοποιητικά για τους εμβολιασμένους αν δεν κάνουν την 3η δόση», ξεκαθάρισε εκ νέου.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network