MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τέλος καλό, όλα καλά στις παγκύπριες εξετάσεις

Advertisement

Sponsored by exness

Οποιαδήποτε προβλήματα αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά δηλώνει η Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Τέρψα Κωνσταντινίδου — Στις 23 Ιουνίου οι βαθμολογίες

Advertisement

 

Όλα ήταν εντάξει και τα όποια προβλήματα προέκυψαν κατά τις παγκύπριες εξετάσεις 2016 αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά, δήλωσε σήμερα στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, με τη λήξη των εξετάσεων, η Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Τέρψα Κωνσταντινίδου

Ερωτηθείσα ποια είναι η διαδικασία μετά τη λήξη των Παγκύπριων Εξετάσεων, η κ. Κωνσταντινίδου είπε ότι συνεχίζονται οι συντονισμοί των τελευταίων μαθημάτων που θα γίνουν αύριο για τη βαθμολόγησή τους και συνεχίζονται, παράλληλα, οι βαθμολογήσεις των υπολοίπων μαθημάτων, όπως επίσης, η μηχανογράφηση, οι έλεγχοι, διότι, όπως ανέφερε, «κάνουμε πολλούς ελέγχους για να μπορέσουμε να δώσουμε αποτελέσματα».

«Αναμένουμε ότι στις 23 Ιουνίου θα στείλουμε τις καθαρές βαθμολογίες στα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης για σκοπούς έκδοσης των απολυτηρίων και μετά θα εφαρμοστεί η στατιστική επεξεργασία, όπως προβλέπεται στη σχετική νομοθεσία για να μπορέσουμε να κάνουμε στο τέλος του μήνα την κατανομή των θέσεων στα κυπριακά Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν παρουσιάστηκε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά τη διάρκεια των Παγκύπριων Εξετάσεων, η κ. Κωνσταντινίδου είπε ότι “όσον αφορά το θέμα της διοργάνωσης και της διεξαγωγής, τα πάντα κύλησαν ομαλά και οποιαδήποτε θέματα προέκυψαν αντιμετωπίστηκαν με αποτελεσματικότητα, οπότε όλα ήταν εντάξει”.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα ελληνικά ΑΑΕΙ, η κ. Κωνσταντινίδου είπε ότι θα δοθεί σύντομα ανακοίνωση μόλις υπάρχουν νεώτερα από το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδος για το πότε θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Συγκέντρωσης Αιτήσεων για την υποβολή των αιτήσεων των υποψηφίων για τα ελληνικά Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

«Ακολούθως, η Υπηρεσία Εξετάσεων θα στείλει τη βάση δεδομένων με τις επιλογές των υποψηφίων και τα δεδομένα των Παγκύπριων Εξετάσεων στο ελληνικό Υπουργείο Παιδείας για να προβεί στην κατανομή των θέσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της Ελλάδος», κατέληξε.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network