MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τέλος 2021- αρχές 2022 ολοκληρώνεται η αναδιοργάνωση της Αστυνομίας

Advertisement

Sponsored by exness

Τι δήλωσε ο Υπουργός Δικαισύνης Ιωνάς Νικολάου – Μέχρι το τέλος του 2021 ή αρχές του 2022 θα ολοκληρωθεί το έργο αναδιοργάνωσης της Αστυνομίας – Ο κ. Νικολάου είπε ότι πρόκειται για την πρώτη ολιστική αναδιοργάνωση της Αστυνομίας από την ίδρυση της το 1960

Advertisement

Μέχρι το τέλος του 2021 ή αρχές του 2022 θα ολοκληρωθεί το έργο αναδιοργάνωσης της Αστυνομίας, σύμφωνα με τον στόχο που έχει τεθεί. Αυτό σημείωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου σε χαιρετισμό του σε ημερίδα για την αποτελεσματική διαχείριση της αλλαγής για αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμό της Αστυνομίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Ο κ. Νικολάου είπε ότι πρόκειται για την πρώτη ολιστική αναδιοργάνωση της Αστυνομίας από την ίδρυση της το 1960 και μετέφερε το προσωπικό ενδιαφέρον του Προέδρου της Δημοκρατίας και τη στήριξη του Υπουργού Οικονομικών, πέραν της δικής του αποφασιστικότητας, για αναδιάρθρωση και εκσυγχρονισμό της Αστυνομίας Κύπρου.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου στον δικό του χαιρετισμό τόνισε την αποφασιστικότητα του, μέσα από μελέτη και επιστημονικότητα να προωθήσει την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας και από τα λόγια να περάσει στο έργο.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι για την υλοποίηση της αναδιάρθρωσης προωθείται η ανάθεση τεσσάρων συμβάσεων για την αγορά υπηρεσιών από οίκους συμβούλων από τον ιδιωτικό τομέα.

Πρόσθεσε ότι εκσυγχρονισμός δεν θα σταματήσει με τη συμπλήρωση αυτής της προσπάθειας, αλλά αυτή θα αποτελέσει έναυσμα για τη μετεξέλιξη της Αστυνομίας σε ένα ζωντανό οργανισμό, ο οποίος θα εξελίσσεται συνεχώς στη βάση των στρατηγικών στόχων, αλλά και των αναλύσεων κινδύνου που θα διενεργούνται πλέον σε τακτική βάση.

Συνεχίζοντας ο κ. Νικολάου ανέφερε πως με τη μελέτη και ανάλυση των κινδύνων, η Αστυνομία σε συνεννόηση με το Υπουργείο θα μπορούν να καθορίζουν τις εκάστοτε προτεραιότητες, σύμφωνα και με τις πολιτικές προτεραιότητες της εκάστοτε Κυβέρνησης, και με βάση αυτές η Αστυνομία θα καθορίζει τους απαραίτητους σχεδιασμούς στη δομή της, ώστε να ανταποκρίνεται στους στρατηγικούς στόχους και στις ενδιάμεσες δράσεις.

Επεσήμανε, επίσης, ότι τον προβληματίζουν ιδιαίτερα οι προσωπικές παρεμβάσεις, προσθέτοντας ότι προηγούμενη προσπάθεια αναδιοργάνωσης ναυάγησε γιατί «κάποιοι ήθελαν οι αλλαγές στο Σώμα να είναι κομμένες ραμμένες στα μέτρα τους».

Ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει τέτοιες μεθοδεύσεις, εξέφρασε βεβαιότητα ότι και ο Αρχηγός δεν θα αφήσει να γίνει αναδιοργάνωση με βάση την προσωπική ατζέντα κανενός. Η παρακολούθηση της εφαρμογής της αναδιοργάνωσης θα εποπτεύεται μέχρι το τέλος από τους εμπειρογνώμονες, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι αλλαγές και ο εκσυγχρονισμός στην Αστυνομία θα γίνουν στην ολότητά τους και στη βάση των εισηγήσεων των μελετών, συνέχισε.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε επίσης ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην αναθεώρηση και των κριτηρίων προαγωγής στην Αστυνομία, ώστε η αξιοκρατία να αποτελέσει κεφάλαιο στήριξης των μελών στη νέα εποχή που έρχεται.

«Στο πλαίσιο αυτό και με βάση τις αλλαγές για εδραίωση της αξιοκρατίας, πιστεύω ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί και η συμμετοχή του Υπουργού στις διαδικασίες προαγωγής. Αν και με την κατάργηση της συμμετοχής του Υπουργού δυνατό να σταλούν μηνύματα ανεξαρτητοποίησης της Αστυνομίας από το πολιτικό σύστημα, εντούτοις αυτή δεν είναι αρκετή για να εδραιωθεί η πραγματική αξιοκρατία, αν οι διαδικασίες και τα κριτήρια προαγωγών δεν λειτουργούν αποτρεπτικά σε κάθε μορφή παρέμβασης, από όπου και αν αυτή προέρχεται, όπως είναι η κατάργηση των προφορικών συνεντεύξεων», συμπλήρωσε.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας είπε ότι οι τεχνικές προδιαγραφές για την αναδιοργάνωση της Αστυνομίας «είναι στα χέρια μας και θα απευθυνθούμε σε διεθνές επίπεδο για την εξασφάλιση της ανάλογης εμπειρογνωμοσύνης».

Ο κ. Χρυστοστόμου πρόσθεσε ότι οι μελέτες που θα εκπονηθούν δεν είναι θεωρητικές και θα αποσκοπούν στην παράλληλη εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης και συντεταγμένης μεταρρύθμισης των δομών και λειτουργιών της Αστυνομίας, ώστε να επιτελεί τον ζωτικό ρόλο και την αποστολή της έναντι της κοινωνίας κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σημείωσε επίσης ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ, είναι εμφανές ότι το υφιστάμενο οργανωτικό σχήμα της Αστυνομίας απαιτεί άμεσες, αποτελεσματικές και διαρθρωτικές παρεμβάσεις, με σκοπό να ανταπεξέλθει η Αστυνομία Κύπρου στη σύγχρονη απαιτητική πραγματικότητα σε σχέση με την δημόσια ασφάλεια.

Δήλωσε ότι έχει την ισχυρή πεποίθηση ότι κάθε οργανισμός αν θέλει να είναι σύγχρονος και ζωντανός, δεν έχει περιθώρια στασιμότητας ή αδράνειας. Επιβάλλεται να επιζητεί την αλλαγή, να σχεδιάζει τα επόμενα βήματά του, αν πράγματι θέλει να συμβαδίζει με τις ανάγκες της εποχής.

«Οι σύγχρονοι οργανισμοί για να επιτύχουν, προχωρούν σε μεταρρυθμίσεις όχι στη βάση των απόψεων της εκάστοτε ηγεσίας, αλλά με καλά σχεδιασμένα βήματα», είπε τέλος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network