MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τελικά… δε βοήθησε ο Αύγουστος. «Αντιμέτωπα με πρόβλημα της κερδοφορίας τα κέντρα αναψυχής»

Advertisement

Sponsored by exness

Παραμένει η ανησυχία για τη βιωσιμότητα των κέντρων αναψυχής – Παρά την ανεβασμένη κίνηση του Αυγούστου, δεν πήραν ανάσα οι ιδιοκτήτες – Επικαλούνται προβλήματα κερδοφορίας – Κινδυνεύουν ακόμη και με κλείσιμο – Ο Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΙΚΑ, Φάνος Λεβέντης στη Cyprus Times

«Βραχνά» συνεχίζουν να αποτελούν οι αυξήσεις στις τιμές των υλικών αγαθών, του ηλεκτρικού ρεύματος και των ενοικίων για τους επιχειρηματίες κέντρων αναψυχής.

Advertisement

Παρά το γεγονός ότι διανύσαμε ήδη τον μήνα Αύγουστο και οι επισκέψεις στα κέντρα αναψυχής «χτύπησαν» κόκκινο, παρ’ όλα αυτά οι ιδιοκτήτες κάνουν λόγο για προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην κερδοφορία των επιχειρήσεών τους λόγω της αύξησης που καταγράφεται στην λειτουργική τους δαπάνη.

Μιλώντας στη Cyprus Times, o Γενικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ), Φάνος Λεβέντης, ανέφερε ότι «οι αυξήσεις που έχουν σημειωθεί στους καταλόγους των κέντρων αναψυχής, δεν είναι τέτοιες που να μπορούν να τις καθιστούν κερδοφόρες».

Eρωτηθείς σχετικά για τον μήνα Αύγουστο που αποτελεί μήνα «ορόσημο» για την καλοκαιρινή περίοδο, ο Φάνος Λεβέντης ανέφερε ότι η αύξηση του τουρισμού σε όλες τις επαρχίες, πλην της Λευκωσίας, είναι γεγονός ωστόσο, τα κέρδη των επιχειρήσεων όμως είναι ελάχιστα.

Όπως υποστήριξε, αρκετοί επιχειρηματίες, υποστηρίζουν ότι εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τότε πολύ πιθανόν, να αντιμετωπίσουν ακόμη πιο σοβαρά προβλήματα που ίσως τους οδηγήσουν ακόμη και στο κλείσιμο των επιχειρήσεών τους.

«Μακάρι να έχουμε επιμήκυνση της καλοκαιρινής περιόδου και να συνεχιστεί η επισκεψιμότητα των κέντρων αναψυχής, αλλιώς θα δημιουργηθεί ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα σε αρκετές επιχειρήσεις», σημείωσε ο Φάνος Λεβέντης.

Ξόδεψαν μέχρι και τα χρήματα που είχαν στην άκρη 

Καταληκτικά, ο Φάνος Λεβέντης θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι το πρόβλημα που παρατηρείται είναι ένας συνδυασμός. «Ένας συνδυασμός από τις επιπτώσεις που προκάλεσε η πανδημία τα τελευταία δύο χρόνια μαζί με τις αυξήσεις των τιμών που παρατηρούνται τώρα».

Μάλιστα, όπως μας ανέφερε, αρκετοί επιχειρηματίες ξόδεψαν ακόμη και τα χρήματα που είχαν στην άκρη ούτως ώστε να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της πανδημίας και τώρα αδυνατούν να πράξουν το ίδιο.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network