MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Tελετή βράβευσης εθελοντών αιμοδοτών μελών της Εθνικής Φρουράς

Advertisement

Sponsored by exness

Η αιμοδοσία αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία εν καιρώ πανδημίας, δηλώνει ο ΥΠΑΜ βραβεύοντας εθελοντές της ΕΦ

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς της πανδημίας του κορωνοϊού η αιμοδοσία αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης.

Advertisement

Στο χαιρετισμό του στην τελετή βράβευσης εθελοντών αιμοδοτών μελών της Εθνικής Φρουράς στο στρατόπεδο «Σταύρου Στυλιανίδη», ο κ. Πετρίδης είπε πως τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του και ο αναγκαστικός περιορισμός της κοινωνικοποίησης, καθιστούν την ανάγκη για συνέχιση της προσφοράς αίματος ουσιώδους σημασίας για την επιβίωση συνανθρώπων μας που το έχουν απόλυτη ανάγκη.

Ο κ. Πετρίδης συνεχάρη και ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές αιμοδότες της ΕΦ και τόνισε πως στην Κύπρο η εθελοντική αιμοδοσία έχει καταστεί θεσμός. Η σταθερή αύξηση του αριθμού εθελοντών αιμοδοτών κατατάσσει την Κύπρο ανάμεσα στις 62 χώρες παγκόσμια με πλήρη επάρκεια αίματος που προέρχεται από εθελοντική αιμοδοσία, ενώ παράλληλα κατέχει την πρωτιά ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ, με ποσοστό αιμοδοτών που φθάνει το 9% του συνολικού της πληθυσμού, είπε.

Πρόσθεσε πως οι καθημερινές ανάγκες των νοσοκομείων σε αίμα είναι πολύ μεγάλες, χάρη όμως στην ευσυνειδησία και το υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος όλων, μπορούν να καλύπτονται αποκλειστικά μέσω της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network