MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τελέστηκαν τα εγκαίνια του Κέντρου Συνεργασίας στον κατεχόμενο Κορμακίτη

Advertisement

Sponsored by exness

Τελέστηκαν τα εγκαίνια του Κέντρου Συνεργασίας στον κατεχόμενο Κορμακίτη

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η τελετή εγκαινίων του Κέντρου Συνεργασίας Κορμακίτη, στον κατεχόμενο Κορμακίτη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNDP), της διπλωματικής κοινότητας και εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων.

Advertisement

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του UNDP Cyprus, στόχος του Κέντρου Συνεργασίας Κορμακίτη είναι η παροχή διαφόρων προγραμμάτων και εκπαιδευτικών ευκαιριών, συμπεριλαμβανομένων όσων σχετίζονται με τις γλώσσες και τις παραδόσεις, τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος, την ανακύκλωση και τη γεωργική ανάπτυξη οργανικών προϊόντων.

Το Κέντρο θα διοργανώνει επίσης εκδηλώσεις με σκοπό την προώθηση της πολυπολιτισμικότητας τόσο στην Κύπρο όσο και πέραν αυτής. Επιπλέον, νέοι καλλιτέχνες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάζουν το καλλιτεχνικό ταλέντο και τις δεξιότητές τους μέσω πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Όσον αφορά τις εγκαταστάσεις, το Κέντρο θα είναι εξοπλισμένο ώστε να παρέχει βασικές υπηρεσίες διαμονής και διατροφής για ομάδες έως και 60 ατόμων.

Το έργο ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2021 και ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2023, με τη χρηματοδότηση της ΕΕ ποσού 1.238.506 ευρώ.

Κατά την τελετή, φυτεύτηκαν ελαιόδεντρα από μέλη της Μαρωνίτικης κοινότητας στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα του σεισμού στην Τουρκία και τη Συρία, καθώς και στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2023.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στόχος του UNDP είναι να συμβάλει και να υποστηρίξει τη διαδικασία οικοδόμησης ειρήνης στην Κύπρο και να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων μέσω της εφαρμογής διάφορων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Το έργο Μηχανισμός Τοπικών Υποδομών, το οποίο υλοποιείται από το UNDP, αποτελεί σημαντικό μέρος των χρηματοδοτούμενων από την ΕΕ έργων και πρωτοβουλιών που σχεδιάζονται για την υποστήριξη των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης στην Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal