MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Τεχνικό λάθος» τα θετικά δείγματα για Deltacron στην Κύπρο, λέει Έλληνας Ιολόγος

Advertisement

Sponsored by exness

 Αναφορές στην Ελλάδα για «τεχνικό λάθος» σε σχέση με την Deltacron

Σε τεχνικό λάθος στην ανάλυση του γονιδιώματος οφείλεται σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητής Ιολογίας στο ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων στην Ελλάδα, Γκίκα Μαγιορκίνη, ο εντοπισμός νέου στελέχους κορωνοϊού στην Κύπρο, ονόματι Deltacron.

Advertisement

Συγκεκριμένα σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει «Σχετικά με το Deltacron (ανάμιξη Delta και Omicron) της Κύπρου που ακούστηκε πολύ στα ελληνικά ΜΜΕ πρόσφατα, οι πρώτες ανεξάρτητες αναλύσεις δείχνουν ότι πρόκειται για τεχνικό λάθος  του εργαστηρίου στην διαδικασία διαβάσματος του γονιδιώματος…..».

Μάλιστα στα σχόλια παραθέτει και ανάρτηση για την εξήγηση του λάθους.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή ανακοινώθηκε ότι σε ενδελεχείς γενετικές αναλύσεις των γονιδιωμάτων του SARS-CoV-2 που πραγματοποιούνται με επικεφαλή τον καθηγητή-ακαδημαϊκό Δρ. Λεόντιο Κωστρίκη, εντοπίστηκαν πρόσφατα 25 παραλλαγές της Δέλτα, οι οποίες εμφανίζουν επτά χαρακτηριστικές μεταλλάξεις της Όμικρον.

Επισημάνθηκε δε ότι αποκαλύφθηκε ότι η συσχέτιση της Δέλτακρον και της πρόκλησης εντονότερων συμπτωμάτων της νόσου Covid-19  (τα οποία απαιτούν νοσηλεία) όχι μόνο δεν είναι τυχαία, αλλά στατιστικά είναι εξαιρετικά σημαντική (p<0,001). Στο μεταξύ σε χθεσινές του δηλώσεις ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, εμφανίστηκε καθησυχαστικός καθώς, όπως είπε, δεν είναι κάτι ανησυχητικό και πως το Υπουργείο ήταν ενήμερο, αφού πρόκειται για συνδυασμό δυο μεταλλάξεων που ήδη υπάρχουν στην Κύπρο.

Εξέφρασε μάλιστα και την περηφάνια του «για τους επιστήμονες που έχουμε στον τόπο μας, γιατί τα αποτελέσματα και οι έλεγχοι και οι εξετάσεις που είχαμε χθες από τον κ. Κωστρίκη, είναι κάτι που θεωρώ ότι είναι πρωτοπόρα και βάζουν τη χώρα μας στον παγκόσμιο χάρτη, όσον αφορά θέματα υγείας».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network