MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΤΑΘΕ: Μετακινούνται οι ξαπλώστρες στην παραλία Γιαλιάς σύμφωνα με όρους άδειας

Advertisement

Sponsored by exness

Μετακινούνται οι ξαπλώστρες στην παραλία Γιαλιάς σύμφωνα με όρους άδειας – Τι αναφέρει το Τμήμα Αλιείας

Οι ξαπλώστρες στην παραλία της Γιαλιάς, η οποία ευρίσκεται εντός της παράκτιας περιοχής Πόλις-Γιαλιά του δικτύου Νatura 2000 και αποτελεί σημαντική περιοχή ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta, μετακινούνται πριν από το βράδυ, όπως προνοούν οι όροι της άδειας χρήσης της παραλίας, λέει το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ) του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Advertisement

Στην ανακοίνωση αναφορικά με δημοσιεύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και στον ηλεκτρονικό Τύπο σχετικά με «τη μη μετακίνηση των ξαπλώστρων στην παραλία της Γιαλιάς» και «για σκοπούς ορθής διατύπωσης των αρμοδιοτήτων» το ΤΑΘΕ αναφέρει ότι δεν αδειοδοτεί τη χρήση παραλίας, αλλά εκφράζει τις απόψεις του όσον αφορά στους όρους που θα πρέπει να διέπουν τη χρήση των οργανωμένων παραλιών, προς την Κεντρική Επιτροπή Παραλιών, η οποία είναι και η αρμόδια προς το σκοπό αυτό αρχή.

Προστίθεται ότι στο σχέδιο χρήσης για την παραλία της Γιαλιάς, είχε τεθεί από το ΤΑΘΕ ο όρος να μετακινούνται οι ξαπλώστρες πριν από το βράδυ και να επανατοποθετούνται την επόμενη μέρα το πρωί, ώστε να μην παρεμποδίζεται οποιαδήποτε δραστηριότητα φωλεοποίησης των χελωνών κατά τη διάρκεια της νύκτας.

Μετά από επιτόπιους ελέγχους από τους Επιθεωρητές (Παρκοφύλακες) του ΤΑΘΕ, οι ξαπλώστρες μετακινούνται από την εν λόγω παραλία, όπως προνοούν οι όροι της άδειας χρήσης της παραλίας, προστίθεται.

Όσον αφορά τη φωτογραφία, η οποία συνοδεύει άρθρο και τις δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρεται ότι εντοπίζονται 3-4 ξαπλώστρες «πετάμενες» σε διάφορα τυχαία σημεία της παραλίας και όχι κάτω από τις ομπρέλες όπου τοποθετούνται συνήθως.

Το ΤΑΘΕ, συνεχίζει η ανακοίνωση, προέβη σε άμεση διερεύνηση του γεγονότος κατά την οποία διαφάνηκε ότι οι εν λόγω «πετάμενες» ξαπλώστρες, είχαν τοποθετηθεί ενδεχομένως από άτομα, τα οποία έτυχε να μεταβούν στην εν λόγω παραλία το βράδυ, μετά την αποχώρηση του ναυαγοσώστη, ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος για τη μετακίνηση και το μάζεμα των ξαπλώστρων.

Παράλληλα, το ΤΑΘΕ έχει έρθει σε επικοινωνία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Γιαλιάς ώστε να εξευρεθεί λύση για να μην παρουσιαστούν παρόμοια θέματα στο μέλλον.

Πέραν της εξεύρεσης πρακτικής λύσης για το πρόβλημα που ατυχώς προέκυψε είναι σημαντικό, συνεχίζει η ανακοίνωση, όπως οι επισκέπτες στην περιοχή, αλλά και ο κόσμος γενικότερα, να συνεπικουρούν το έργο που επιτελεί το ΤΑΘΕ ως προς την προστασία των θαλάσσιων χελωνών και γενικότερα του θαλασσίου περιβάλλοντος, επιδεικνύοντας τον απαραίτητο σεβασμό και υπεύθυνη συμπεριφορά στην εφαρμογή των μέτρων προστασίας και διατήρησής του.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network