MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τα βλέμματα στραμμένα στο δείπνο ΠτΔ-Ακιντζί

Advertisement

Sponsored by exness

Λίγο μετά τις 19.30 προσήλθαν στον χώρο για το δείπνο Αναστασιάδη – Ακιντζί – Ξεκαθαρίζει το τοπίο ή… συνεχίζεται το αδιέξοδο

Advertisement

Στο δείπνο των δύο ηγετών είναι στραμμένη η προσοχή όλων, καθώς αναμένεται να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την επιστροφή ή όχι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί έφθασαν γύρω στις 19.30 στον χώρο του δείπνου όπου παρέλαβαν ψήφισμα από δικοινοτικές οργανώσεις.

Ακολούθως οδηγήθηκαν στον χώρο του δείπνου στην Παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Έιντε, το οποίο θα καταδείξει εάν υπάρχει έδαφος για επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών.
Οι δύο εισήλθαν στο ξενοδοχείο από διαφορετικές εισόδους.

Στο μεταξύ, με πανό που απαιτούν λύση τώρα, υποστηρικτές της λύσης του Κυπριακού βρίσκονται στο χώρο έξω από το Λήδρα Πάλας, όπου γύρω στις 7 μμ ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε συνομίλησε μαζί τους, μετά από δική τους παράκληση.

Ο κόσμος που μαζεύτηκε στο Λήδρα Πάλας, στην εκδήλωση της Δικοινοτικής Πρωτοβουλίας Ειρήνης – Ενωμένη Κύπρος, ζήτησε από τον κ. Έιντε όπως επιτραπεί σε αντιπροσωπεία τους να επιδώσει μήνυμα στους δύο ηγέτες, που συναντώνται απόψε σε δείπνο, που παραθέτει ο αξιωματούχος των ΗΕ.

Μέλη της πρωτοβουλίας “Αμμόχωστος η Πόλη μας” βρίσκονται επίσης στο χώρο της εκδήλωσης με πανό στα ελληνικά και τα τουρκικά υπέρ της λύσης.

Ο κ. Έιντε ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους και είπε ότι θα διαβιβάσει το αίτημά τους στους δύο ηγέτες.

Ένα από τα πανό γράφει “Λύση τώρα – 1963 – 1974 – 2017. Κανεί, λύση τώρα.”

Στο μεταξύ, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο τουϊτερ, ο κ. Έιντε έγραψε ότι “προσβλέπει να φιλοξενήσει τον Αναστασιάδη και τον Μουσταφά Ακιντζί σε δείπνο στο ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας απόψε, στη Λευκωσία”.

Εκτός από τους δύο ηγέτες, και τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ Εσπεν Μπαρθ Έιντε, στο δείπνο παρακάθεται και η  Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network