MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τα βίντεο με πιστούς να συνωστίζονται σε εκκλησία στο Αβδελλερό…. Διερευνά η Αστυνομία (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Παρά τις προειδοποιήσεις της Αστυνομίας και τις απαγορεύσεις της Κυβέρνησης για μετακινήσεις και παρουσία των πιστών στις εκκλησίες κάποιοι φαίνεται ότι αγνόησαν τα μέτρα και κάλεσαν τους πιστούς να παραστούν στις λειτουργίες για το Πάσχα.

Συγκεκριμένα, σε βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου καταγράφεται ειδικά το βράδυ της Ανάστασης μεγάλος αριθμός πιστών που είναι Παλαιοημερολογίτες, σε εκκλησίες και μοναστήρια στην Κοινότητα Αβδελλερού, με αναμμένες λαμπάδες, χωρίς γάντια και μάσκες και χωρίς να εφαρμόζουν την απόσταση των δύο μέτρων μεταξύ τους.

Advertisement

Στα βίντεο που έχουν τεθεί κάτω από το μικροσκόπιο της Αστυνομίας και δημοσιεύονται πιο κάτω, καταγράφονται δεκάδες πιστοί να συνωστίζονται εντός του ναού. Τα βίντεο αναρτήθηκαν σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Προηγήθηκαν και άλλες καταγγελίες την Πέμπτη

Μάλιστα η Αστυνομία είχε εντοπίσει το βράδυ της Πέμπτης 10 άτομα στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως τα οποία και καταγγέλθηκαν για ανυπακοή του διατάγματος της κυβέρνησης.

Παρά την καταγγελία, φαίνεται ότι και πάλι κάποιοι δεν πτοήθηκαν, αφού παρέστησαν και τις επόμενες μέρες στην εκκλησία.

Η εγκύκλιος προς παλαιοημερολογίτες

Η Cyprus Times εξασφάλισε σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε και απέστειλε στους πιστούς η Ιερά Σύνοδος Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών (Γ.Ο.Χ), με την οποία τους καλεί να παρευρεθούν στην εκκλησία τις ημέρες του Πάσχα.

Έκπληξη από τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Το θέμα, σχολίασε με δηλώσεις του στο Κρατικό Ραδιόφωνο ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης, ο οποίος όπως ανέφερε χαρακτηριστικά εξεπλάγη, βλέποντας το συγκεκριμένο βίντεο και αμέσως επικοινώνησε με τον Αρχηγό της Αστυνομίας προκειμένου να ενημερωθεί για το θέμα.

«Αν η συγκεκριμένη εκκλησία αγνόησε με τόσο επιδεικτικό και προκλητικό τρόπο όλες τις θυσίες που όλοι οι άλλοι κάναμε για να πέτυχουμε τον σκοπό μας τότε σίγουρα είναι πολύ- πολύ σοβαρή παρακοή» είπε.

Το βίντεο, σημείωσε ο Υπουργός, βρίσκεται ενώπιον των αρχών ωστόσο τόνισε ότι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί πριν να καταδικάσουμε τον οποιονδήποτε και να υπάρξει οριστική τοποθέτηση, να εξεταστεί κατά πόσο δεν πρόκειται για παλαιότερο βίντεο.

Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, στη συγκεκριμένη εκκλησία έχουν γίνει καταγγελίες σε πιστούς αλλά πρέπει να γίνει έρευνα για να διαφανεί κατά πόσο αγνοήθηκαν όλα τα μέτρα που επέβαλε το κράτος. «Τότε δε θα είναι υπόθεση του εξώδικου προστίμου και θα πρέπει να πρέπει να οδηγηθούν στα δικαστήρια» είπε ο Υπουργός.

Διερευνά η Αστυνομία

Την υπόθεση διερευνά η ΑΔΕ Λάρνακας, μετά από οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας.

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου ανέφερε, «στο Αβδελλερό υπάρχουν δύο μοναστήρια Παλαιοημερολογιτών, ένα γυναικείο και ένα ανδρικό. Σύμφωνα με πληροφόρηση που είχε η Αστυνομία εντοπίστηκαν να αναχωρούν το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής από το ανδρικό μοναστήρι δέκα περίπου άτομα τα οποία και καταγγέλθηκαν για παράβαση των διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας για περιορισμό των κινήσεων και απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ».

Πρόσθεσε ότι «δέκα άλλα άτομα εντοπίστηκαν να αποχωρούν από το γυναικείο μοναστήρι το πρωί της Κυριακής του Πάσχα. Ταυτόχρονα χθες κυκλοφόρησαν βίντεο στα οποία φαίνεται πλήθος πιστών να βρίσκεται έξω από εκκλησία στην Κοινότητα Αβδελλερού με αναμμένα κεριά, παρά τα περιοριστικά μέτρα και τις εκκλήσεις της κυβέρνησης για τήρηση τους».

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, «μόλις τα βίντεο παραλήφθηκαν από την Αστυνομία, ενημερώθηκε ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης ο οποίος και έδωσε οδηγίες προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Λάρνακας για διερεύνηση της υπόθεσης. Έχουν αποσταλεί στον Αστυνομικό Διευθυντή Λάρνακας τα βίντεο ενώ με την βοήθεια του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα γίνουν εξετάσεις για εντοπισμό των προσώπων που απεικονίζονται».

Απαντώντας σε ερώτηση στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Ανδρέου είπε ότι «γίνονται εξετάσεις για να εξασφαλιστεί μαρτυρία για τα πρόσωπα που φαίνεται να συμμετείχαν στον εκκλησιασμό» χωρίς μάλιστα να έχουν προστατευτικά μέτρα όπως γάντια και μάσκες και να μην τηρούν την απόσταση των δύο μέτρων μεταξύ τους.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network