MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τα σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας, σε επιστολή της Συντεχνίας στον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Advertisement

Sponsored by exness

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας, μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, παραθέτει σε επιστολή στον Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο εκπρόσωπος του Αστυνομικού κλάδου της Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ, ζητώντας παρέμβαση για επίλυση τους

Σύμφωνα με την επιστολή, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα, τα ουσιωδέστερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το υπό αναφορά προσωπικό είναι, τα απλήρωτα καθήκοντα ή εκμισθώσεις, για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα (από Μάιο 2020), ο εξαναγκασμός του προσωπικού σε συνεχόμενη (7ήμερη) εργασία, χωρίς ανάπαυση, ο πεπαλαιομένος ή/και ακατάλληλος εξοπλισμός, ατομικός ή οχημάτων, το χαμηλό ποσοστό (30%) του προσωπικού που βρίσκεται τοποθετημένο στην πρώτη γραμμή, το γεγονός ότι δεν παραχωρούνται άδειες και ημεραργίες, ο εξαναγκασμός του προσωπικού σε λήψη άδειας κατά τις Δημόσιες Αργίες και η έλλειψη επικοινωνίας της ηγεσίας με τη βάση.

Advertisement

Σημειώνεται επίσης ότι παραλείπεται να εκπληρωθούν οι οικονομικές υποχρεώσεις της Πολιτείας απέναντι στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, με αποτέλεσμα χιλιάδες μέλη της Αστυνομίας να μην λάβουν τα δεδουλευμένα τους, από τον Μάιο του 2020 και μετά, που ανέρχονται σε χιλιάδες ευρώ.

Όπως τονίζεται, οι συνέπειες αυτής της συμπεριφοράς απέναντι στους Αστυνομικούς και Πυροσβέστες «έχει ως αντίκτυπο εσάς και την Πολιτεία».

Στην επιστολή σημειώνεται ότι η Συντεχνία ενημέρωσε γραπτώς εδώ και πολύ καιρό τόσο την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως όσο και τον Αρχηγό Αστυνομίας για την κατάσταση αυτή, χωρίς οποιαδήποτε ανταπόκριση.

«Η άμεση παρέμβαση σας για όλα τα πιο πάνω θα είναι καταλυτική. Βέβαιοι για τις δικές σας ενέργειες, είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν θα αφήσετε την ευνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην τύχη. Οι ευθύνες βαραίνουν όλους μας», καταλήγει η επιστολή προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network