MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τα προβλήματα των παθόντων συζήτησε η Επιτροπή Προσφύγων

Advertisement

Sponsored by exness

Προβλήματα με τα ιατροσυμβούλια, την παροχή φροντίδας και τα νοσήλια των παθόντων διαπίστωσε, μεταξύ άλλων, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων που συζήτησε για ακόμα μια φορά τα προβλήματα των παθόντων.

Advertisement

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων Σκεύη Κουκουμά ανέφερε ότι εξετάσθηκαν για πολλοστή φορά τα προβλήματα των παθόντων. Πρόσθεσε ότι εξετάζεται η στήριξη των τραυματιών του πολέμου και των αιχμαλώτων πολέμου και σημείωσε ότι οι συνέπειες από τα τραύματα επιδεινώνονται, γεγονός που επιβάλλει επικαιροποίηση των προγραμμάτων στήριξης.

Η κ. Κουκουμά είπε ακόμα ότι με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου παρέχονται σε κάποιες κατηγορίες παθόντων δωρεάν νοσήλια.

Πρόσθεσε πως προκύπτει ένα ζήτημα καθώς, των δωρεάν νοσηλίων εξαιρούνται τα εξαρτώμενα άτομα αγνοουμένων και σημείωσε ότι με την υιοθέτηση του ΕΕΕ σύζυγοι και γονείς αγνοουμένων που χρειάζονται φροντίδα την στερούνται.

Είπε ακόμα πως διαπιστώνεται ότι η λειτουργία των ιατροσυμβουλίων είναι προβληματική, και ότι επιβάλλεται η δημιουργία ομάδας για ψυχολογική στήριξη των παθόντων καθώς υπάρχουν προβλήματα που δεν ξεπεράστηκαν και φουντώνουν.

Η κ. Κουκουμά ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να τιμηθούν αυτοί που υπερασπίστηκαν την ελευθερία και τη δημοκρατία στον τόπο και διατύπωσε τη θέση ότι μπορεί να παραχωρηθεί ένα γραφείο για να συνεδριάζει η Οργάνωση Αποκατάστασης Παθόντων.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Κυριάκος Χατζηγιάννης ανέφερε ότι 42 χρόνια μετά την εισβολή τα τραύματα των παθόντων επιδεινώνονται.

Διατύπωσε τη θέση ότι οι παθόντες δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται από τα ιατροσυμβούλια ως πάσχοντες από στατικές ασθένειες και ούτε τα ιατροσυμβούλια μπορούν να στερούν από αυτούς τους ανθρώπους το δικαίωμα να προστρέξουν να βρουν τις υπάρχουσες θεραπείες.

Είπε ακόμα πως η Κυπριακή Δημοκρατία μέχρι σήμερα δεν έχει ανεγείρει μνημείο για τους τραυματίες του πολέμου του 1974, ή αυτούς που έχουν σκοτωθεί υπερασπιζόμενοι τη Δημοκρατία και την ελευθερία και ανακοίνωσε ότι κατέθεσε πρόταση νόμου για τη σύσταση μητρώου όλων όσοι πρόσφεραν στην πατρίδα.

Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Αποκατάστασης Παθόντων Γιώργος Γρουτίδης είπε ότι τα αιτήματα των παθόντων είναι δίκαια και πρέπει το κράτος να σκεφτεί την εξίσωση για την αποκατάσταση των ανθρώπων που έδειξαν υπέρτατο πατριωτισμό και που θυσίασαν ζωή και αρτιμέλεια.

Ο κ. Γρουτίδης είπε ότι μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου καταργήθηκε ο νόμος για την επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών μας και διατύπωσε τη θέση ότι πρέπει η νομοθεσία να επανέλθει.

Αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εξηγώντας ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τα ιατροσυμβούλια. Πρόσθεσε ότι λήφθηκαν βεβαιώσεις ότι θα ληφθούν αποφάσεις για να βελτιωθεί η κατάσταση στα ιατροσυμβούλια.

Ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν προβλήματα στην παραχώρηση κατ` οίκον φροντίδας και συμπλήρωσε ότι είμαστε σε αναμονή για να λειτουργήσει το σύστημα.

Είπε επίσης πως πρέπει να οργανωθεί ημερίδα που να τιμά όσους αντιστάθηκαν το 1974 και πολέμησαν για την ελευθερία και τη δημοκρατία και να ενημερώνονται οι νεότερες γενιές.

“Πρέπει να γνωρίζουν οι νέοι ότι μείναμε και δώσαμε τη μάχη” κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network