MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τα προβλήματα των παραγωγών συζητήθηκαν σε συνάντηση με αγροτικές οργανώσεις στην Πάφο

Advertisement

Sponsored by exness

Σειρά θεμάτων απασχόλησαν συνάντηση των αγροτικών οργανώσεων με παραγωγούς στην Αγία Βαρβάρα της Επαρχίας Πάφου, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας.

Στη συνάντηση, που παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας του Παναγροτικού Τάσος Γιαπάνης, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΚΑ Πανίκος Χάμπας, ο πρόεδρος της Νέας Αγροτικής Τάκης Χριστοδούλου, ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΠΕΚ Πάφου Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης, ο Πανίκος Κάπονας Επαρχιακός Γραμματέας του Παναγροτικού Πάφου και ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Πάφου Χαράλαμπος Πάζαρος συζήτησαν τα κύρια θέματα που απασχολούν τους αγρότες.

Advertisement

Μεταξύ των οποίων, όπως αναφέρθηκε, τη συνάντηση απασχόλησαν η δωρεάν παροχή νερού από το Τ.Α.Υ.κατά την περίοδο υπερχείλισης των φραγμάτων με αναδρομική ισχύ από 1/3/22, τον υπολογισμό των ζημιών που προκλήθηκαν από θεομηνίες τους χειμερινούς μήνες, όπως δυνατούς ανέμους, χαλάζι , πλημμύρες και το πρόσφατο παγετό.
Ακόμη συζητήθηκε η αναγκαιότητα της εξεύρεσης λύσης του μεγάλου προβλήματος των τεμαχίων που δηλώνονται από τους διαχειριστές και δεν μπορεί ο καλλιεργητής να είναι ασφαλισμένος, ως εκ τούτου, όπως αναφέρθηκε, ζητήθηκε να ξεκαθαριστεί από το Τμήμα Γεωργίας αν τα τεμάχια αυτά είναι ασφαλισμένα ή όχι.

Επιπρόσθετα αναφορά έγινε και στο θέμα που εκκρεμεί σχετικά με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση για Covid-19 το 2020- 2121.

Επίσης έγινε ειδική αναφορά στο κόστος παραγωγής των προϊόντων όπως στα λιπάσματα, φάρμακα, εργατικά στο ρεύμα και τα λοιπά, στην ανοδική πορεία των τιμών του πετρελαίου (αγροτικό) καθώς και στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης για τις κοινότητες που είναι εκτός σχεδίου.

Αφού έγινε αμφίδρομη ενημέρωση, οι εκπρόσωποι των Αγροτικών Οργανώσεων ενημέρωσαν για τα διαβήματα στα οποία προχωρούν σε συνεργασία με το Υπουργείο Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Ακόμη οι Εκπρόσωποι των Αγροτικών Οργανώσεων επισκέφτηκαν πατατοκαλλιέργειες όπου διαπίστωσαν την ολοκληρωτική καταστροφή λόγω του παγετού, το χαλάζι και την πολυομβρία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network