MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τα προβλήματα των ηλικιωμένων στο επίκεντρο έκτακτου Επαρχιακού Συνέδριου ΕΚΥΣΥ Λάρνακας

Advertisement

Sponsored by exness

Οι προσπάθειες που καταβάλλονται για επίλυση των σοβαρών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι, βρέθηκαν στο επίκεντρο του έκτακτου Επαρχιακού Συνέδριου της ΕΚΥΣΥ Λάρνακας, το οποίο πραγματοποιήθηκε προχθές στο Οίκημα των Λαϊκών Οργανώσεων Περβολιών.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΚΥΣΥ αναφέρει πως κύριος ομιλητής στο συνέδριο ήταν ο Γ. της ΕΚΥΣΥ, Κώστας Σκαρπάρης, ο οποίος μίλησε για την δράση της Οργάνωσης και για τις προσπάθειες που καταβάλλει για επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι.

Advertisement

Αναφέρθηκε στις απαιτήσεις της Οργάνωσης τόσο προς την Υπουργό Εργασίας, όσο και προς τον Υπουργό Υγείας για επίλυση των προβλημάτων όπως είναι η απαίτηση για κατάργηση του πέναλτι 12% στις συντάξεις, η τροποποίηση της Νομοθεσίας για δικαίωμα στην σύνταξη χηρείας για όλους τους χήρους και η επίσπευση των διαδικασιών για την εξέταση των αιτήσεων που υποβάλλονται τόσο στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων όσο και στην Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας.

Εξάλλου, το Συνέδριο ενέκρινε υπόμνημα με όλες τις απαιτήσεις της ΕΚΥΣΥ, το οποίο θα επιδοθεί στην Υπουργό Εργασίας και στον Υπουργό Υγείας με την απαίτηση να καθοριστεί συνάντηση για συζήτηση των προβλημάτων που παρουσιάζονται με το μεγάλο κόστος στα φάρμακα που πρέπει να αγοράζουν οι ασθενείς μέσω του ΓεΣΥ.

Μετά το τέλος του Συνεδρίου οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Οίκημα των Λαϊκών Οργανώσεων κρατώντας πανό με πολύ στοχευμένα συνθήματα και απαιτώντας «Σεβασμό στα γηρατειά», «Να σταματήσει η κοροϊδία της κυβέρνησης έναντι των συνταξιούχων», «Μην παίζεται με την αξιοπρέπειά μας», «Και η υπομονή έχει τα όριά της».

Στο μεταξύ την Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί το Επαρχιακό Συνέδριο της ΕΚΥΣΥ Λευκωσίας, στις 09:00, στο οίκημα της ΠΕΟ Λευκωσίας.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network