MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τα πρώτα δείγματα «μίλησαν» για την κάνναβη στο Πελένδρι… Τι ισχυρίζεται ο ιδιοκτήτης (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Πάνω από το επιτρεπόμενο το ποσοστό τετραϋδροκανναβινόλης στην κάνναβη που εντοπίστηκε στο Πελένδρι για να θεωρείται βιομηχανική – Γιγαντιαία επιχείρηση της ΥΚΑΝ – Θα… μαζεύουν μέρες – Παρουσιάστηκαν στο Δικαστήριο οι δύο συλληφθέντες – Τα πρώτα δείγματα «μίλησαν» – Τι ισχυρίζεται ο 32χρονος που φόρεσε χειροπέδες – Καταζητείται τρίτο  πρόσωπο – Πρόκειται για 47χρονο Τουρκοκύπριο  

Advertisement

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Κρατικού Χημείου στο σύνολο των δειγμάτων που λήφθηκαν και στάλθηκαν για εξετάσεις, αναμένεται να δώσουν απαντήσεις αναφορικά με την υπόθεση εντοπισμού τεράστιας ποσότητας κάνναβης στο χωριό Πελένδρι της επαρχίας Λεμεσού, τα οποία περιείχαν ποσοστό τετραϋδροκανναβινόλης μεγαλύτερο από το επιτρεπόμενο για την καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης.

Η Αστυνομία που διερευνά υπόθεση παράνομης καλλιέργειας φυτών κάνναβης, πέρασε χειροπέδες στον 32χρονο ιδιοκτήτη των εκτάσεων και των αποθηκών στα οποία εντοπίστηκε η κάνναβη, ο οποίος είναι και αδειοδοτημένος εδώ και δύο χρόνια για καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης.

Η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών έστησε στο Πελένδρι της Επαρχίας Λεμεσού γιγαντιαία επιχείρηση, ενώ όπως όλα δείχνουν θα χρειαστούν μέρες για να μεταφερθούν από το συγκεκριμένο σημείο τα ανευρεθέντα, λόγω και των κακών καιρικών συνθηκών. Πρόκειται για συνολική ποσότητα πέραν των 100 κιλών και 120 φυτά.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, μέλη της ΥΚΑΝ έθεσαν υπό παρακολούθηση, την περασμένη Δευτέρα, τις φυτείες και υποστατικά του 32χρονου αδειούχου παραγωγού βιομηχανικής κάνναβης, μετά από πληροφορία ότι παράνομα καλλιεργούσε ναρκωτικά και τα διέθετε σε άλλα πρόσωπα.

Συνελήφθη επίσης και 36χρονος ο οποίος εργαζόταν για τον 32χρονο κατά διαστήματα, τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Οι δύο παρουσιάστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο διέταξε την κράτηση τους για περίοδο 6 ημερών και όχι 8 όπως ζήτησε η Αστυνομία.

Ο δικηγόρος του 36χρονου επικαλούμενος την περιστασιακή εργασία του πελάτη του έφερε ένσταση στην κράτηση του.

Τα πρώτα δείγματα «μίλησαν»

Μέχρι στιγμής λήφθηκαν 50 δείγματα από το Τμήμα Γεωργίας και 18 από την Αστυνομία, τόσο από τα 120 φυτά που εντοπίστηκαν, όσο και από την ξηρή φυτική ύλη. Τα αποτελέσματα του Κρατικού Χημείου για τα 50 δεν έχουν παραληφθεί ακόμα. Για τα 18 που έλαβε η Αστυνομία, οι αναλύσεις του Κρατικού Χημείου «έδειξαν» ότι τα 9 περιείχαν τετραϋδροκανναβινόλη (THC) πάνω από το επιτρεπόμενο ποσοστό που είναι το 0,2% και συγκεκριμένο ποσοστό 2,03 – 5,66%.

Ο 32χρονος ισχυρίζεται ότι πρόκειται για παλιά μη διαθέσιμη συγκομιδή η οποία ήταν «σκάρτη».

Η Αστυνομία διερευνά αδικήματα Συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, Παράνομη Καλλιέργεια, Παράνομη Κατοχή, Παράνομη Κατοχή με σκοπό την προμήθεια και Παράνομη Προμήθεια Σπόρων Κάνναβης.

Για την υπόθεση καταζητείται και τρίτο πρόσωπο το οποίο φέρεται να συνέδραμε στην καλλιέργεια των φυτών.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network