MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τα Πασχαλινά μηνύματα των κομμάτων. Στο βάθος… κάλπη!

Advertisement

Sponsored by exness

Με… φόντο τις εκλογές της 22ας Μαΐου, τα Πασχαλινά μηνύματα των κομμάτων – Στο επίκεντρο Κυπριακό και Οικονομία

Advertisement

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, σε δηλώσεις του την περασμένη Πέμπτη ευχήθηκε σε όλους κάθε οικογενειακή ευτυχία και πως «όλοι μαζί να συνεχίσουμε την προσπάθεια, για να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες για την κοινωνία μας αλλά παράλληλα και ένα καλύτερο αύριο». «Να φτιάξουμε όλοι μαζί, την καλύτερη Κύπρο που αξίζουν τα παιδιά μας», πρόσθεσε.

Στο Πασχαλινό μήνυμα του ΑΚΕΛ, αναφέρεται πως «προσδοκούμε και εργαζόμαστε για την ανάσταση του τόπου και του λαού μας. Η οποία μπορεί να έρθει μόνο μέσα από αγώνες και διεκδίκηση. Τόσο στο Κυπριακό όσο και στην οικονομία».

«Η επιδίωξη  αποκόμισης πρόσκαιρων πολιτικών οφελών και η γάγγραινα του λαϊκισμού, ζημιώνουν το πολιτικό σύστημα, αφού η απαξίωση και η αποχή από τα κοινά πλήττουν την ίδια την ποιότητα της Δημοκρατίας. Σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα δε, η αποστασιοποίηση από τη συλλογική δράση είναι επικίνδυνη», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από πλευράς ΔΗΚΟ, αναφέρεται πως «στους δύσκολους καιρούς που ζει η ανθρωπότητα, η Ανάσταση του Κυρίου, προσφέρει ασφαλές καταφύγιο σε όλους και το ισχυρότερο ‘όπλο’ για ένα καλύτερο μέλλον: την ελπίδα».

«Ευχόμαστε ο Γολγοθάς της κατοχής και τα πάθη της οικονομικής κρίσης, σύντομα να εξαλειφθούν και να έρθει η Ανάσταση, για την Κύπρο και το λαό μας», τονίζεται στο μήνυμα του ΔΗΚΟ.

Με την ευκαιρία της κορυφαίας θρησκευτικής γιορτής της Ορθοδοξίας η ΕΔΕΚ εύχεται σε όλο τον Κυπριακό Ελληνισμό Καλή Ανάσταση. Στο μήνυμα του κόμματος αναφέρεται πως «το Πάσχα των Ελλήνων, τα πάθη του Χριστού και η λύτρωση της Ανάστασης αποτελούν άσβεστη πηγή έμπνευσης και ελπίδας για τον Κυπριακό Ελληνισμό ο οποίος δοκιμάζεται από τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή αλλά και τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης».

«Ο δρόμος της Ανάστασης τον οποίο καλούμαστε να πορευθούμε είναι ο δρόμος που οδηγεί στην Ελευθερία και στη Δημοκρατία», καταλήγει το μήνυμα.

Στο μήνυμα των Οικολόγων, αναφέρεται πως «ενόψει των Άγιων ημερών και της μεγάλης γιορτής της ορθοδοξίας, σταματάμε (επί του παρόντος) να ρωτάμε τα κόμματα εάν έλαβαν χορηγία από τη Helector. Τους αφήνουμε να ξεκουραστούν και να έλθουν πιο κοντά στην ορθόδοξη πίστη και σε όσα πρεσβεύει, όπως η ειλικρίνεια και η τιμιότητα».

Το Κίνημα εύχεται όπως η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και τη Θεία Φώτιση στα στελέχη των κομμάτων και να θυμηθούν εάν έχουν δεχθεί «χορηγίες» από την εταιρεία Helector από το 2003 μέχρι σήμερα.

«Η χαρά και η συγκίνηση της Ανάστασης του Κυρίου ξυπνά στη μνήμη μας άλλες εποχές. Θυμόμαστε νοσταλγικά τις πατρογονικές μας εστίες, τα χωριά και τις πόλεις μας που βρίσκονται υπό τουρκική κατοχή», αναφέρεται στο μήνυμα της Συμμαχίας Πολιτών και προστίθεται πως «θα σταθούμε όρθιοι στις επάλξεις, υπερασπιζόμενοι το δίκαιο της πατρίδας μας έως ότου ευοδωθούν οι προσδοκίες μας για μια σωστή λύση του Κυπριακού, που θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες.»

«Θα σταθούμε αλληλέγγυοι στους δυσπραγούντες συμπολίτες μας, καταπολεμώντας τη διαφθορά και τις κοινωνικές ανισότητες. Θα παλέψουμε για να ξαναδώσουμε σκοπό και νόημα στους θεσμούς και στις αξίες του τόπου και να ξανακτίσουμε το κράτος δικαίου και το κράτος πρόνοιας που οφείλει να παράγει, να αντιπροσωπεύει και να υπηρετεί η Κυπριακή Δημοκρατία», καταλήγει το Πασχαλινό μήνυμα της Συμμαχίας.

Τέλος, το Κίνημα Αλληλεγγύη αναφέρει πως  «οι καιροί είναι εξαιρετικά δύσκολοι. Οι επερχόμενες βουλευτικές εκλογές της 22ας Μαΐου θα κρίνουν το μέλλον του τόπου. Τα οικονομικά αδιέξοδα παραμένουν, οι πολίτες υποφέρουν από την οικονομική κρίση και την ανεργία. Τα σκάνδαλα, η διαφθορά και η αδιαφάνεια, επιβάλλουν την ανάγκη ύπαρξης νέου ήθους στην πολιτική ζωή. Στη νέα Βουλή χρειάζονται άνθρωποι που θα παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για την τιμωρία των ενόχων και τη διαφύλαξη της ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας».

«Ας αφήσουμε όλα όσα μας χωρίζουν στην άκρη. Ας δεχτούμε στις καρδιές μας το αναστάσιμο μήνυμα που μας διδάσκει υπομονή, θυσία, ειρήνη, αγάπη, δικαιοσύνη», τονίζεται.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network