MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τα μέλη της ΔΕΑ μίλησαν μέσω τηλεδιάσκεψης σε ακρόαση επιτροπής της ΚΣΣΕ 

Advertisement

Sponsored by exness

Τα μέλη της ΔΕΑ μίλησαν την Δευτέρα μέσω τηλεδιάσκεψης σε ακρόαση της επιτροπής Μετανάστευσης, Προσφύγων και Εκτοπισθέντων της ΚΣΣΕ  που αφορούσε στο Ψήφισμα 2214 (2018), για τις ανθρωπιστικές ανάγκες και τα δικαιώματα των εκτοπισθέντων στην Ευρώπη.

Advertisement

Σε ανακοίνωση της Βουλής αναφέρεται ότι η επικεφαλής της Κυπριακής αντιπροσωπίας στη ΚΣΣΕ, βουλευτής Στέλλα Κυριακίδου εξήρε το έργο της ΔΕΑ και κάλεσε την Τουρκία να συνεργαστεί με ειλικρίνεια σε ότι αφορά στο ανθρωπιστικό θέμα των αγνοουμένων, επιτρέποντας, μεταξύ άλλων, εκσκαφές σε στρατιωτικές περιοχές στο κατεχόμενο μέρος της Κύπρου και το άνοιγμα των αρχείων του τουρκικού στρατού.

Πολλοί Ελληνοκύπριοι αγνοούμενοι, τόνισε η κ. Κυριακίδου, μεταφέρθηκαν στην Τουρκία και μετά εξαφανίστηκαν.

Τονίζοντας ότι το θέμα των Κυπρίων αγνοουμένων αποτελεί την τραγικότερη πτυχή του Κυπριακού προβλήματος, η κ. Κυριακίδου μίλησε επίσης για το θέμα των Ελληνοκύπριων εκτοπισθέντων, μια εκ των βασικότερων πτυχών του Κυπριακού προβλήματος, συνεπεία της τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής μέρους της Κύπρου, επισημαίνοντας ότι αυτό εντάσσεται και στο βασικό θέμα του υπό αναφορά Ψηφίσματος της ΚΣΣΕ.

Υπενθύμισε πως,  σύμφωνα με ανεξάρτητες πηγές όπως τον ΟΗΕ,  ο αριθμός των Ελληνοκυπρίων εκτοπισθέντων αποτελούσε το 1974, το ένα τρίτο περίπου του συνολικού πληθυσμού της χώρας. Ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων, συνέχισε, οι οποίοι  εγκατέλειψαν τα σπίτια τους υπό την απειλή των όπλων και μέχρι σήμερα εμποδίζονται από τον τουρκικό στρατό να επιστρέψουν στις πατρογονικές τους εστίες.

Αναφερόμενη στις τραγικές συνθήκες των πρώτων ιδιαίτερα χρόνων της προσφυγιάς, η Κύπρια βουλευτής υπογράμμισε ότι οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες «πρώτης γενιάς», έχουν  ήδη φύγει απ’ την ζωή  με τον πόθο του γυρισμού να παραμένει ανεκπλήρωτος.

Αναφέρθηκε επίσης στην εκβιαστική από την Τουρκία μετακίνηση των Τουρκοκυπρίων από τις ελεύθερες  στις κατεχόμενες περιοχές με την απειλή περαιτέρω προέλασης.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network