MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τα κλιματιστικά… υπερωρίες. Τα επίπεδα ζήτησης ρεύματος, τα ρεκόρ και οι αντοχές του συστήματος

Advertisement

Sponsored by exness

Αυξάνεται η ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος λόγω καύσωνα – Απέχουμε από το περσινό ρεκόρ – 1η Αυγούστου η μέρα με τη μεγαλύτερη ζήτηση μέχρι στιγμής για την καλοκαιρινή περίοδο – Τι λέει ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΣΜΚ Ρογήρος Ταπάκης στη Cyprus Times

Ανεβαίνει η ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος τις τελευταίες μέρες λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί με τα παρατεταμένα 40άρια.

Advertisement

Προσπαθώντας να «ανασάνουν» οι πλείστοι πολίτες  καταφεύγουν παραλιακά, όσοι έχουν την ευχέρεια, είτε βρίσκονται σε χώρους εργασίας ή στο σπίτι με τα κλιματιστικά σε λειτουργία.

Την περασμένη Δευτέρα είχαμε ρεκόρ ζήτησης για την φετινή καλοκαιρινή περίοδο, γενικότερα πάντως, τουλάχιστον για την ώρα τα στοιχεία δείχνουν ότι απέχουμε από τα επίπεδα ζήτησης που παρατηρήθηκαν τις δύο προηγούμενες θερινές περιόδους.

Μιλώντας στην Cyprus Times, ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου, (ΔΣΜΚ) Ρογήρος Ταπάκης σημείωσε ότι όλα κυλούν ήρεμα. «Είμαστε χαμηλά στη ζήτηση σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο».

Όπως μας ανέφερε, η μέγιστη ζήτηση φέτος για την καλοκαιρινή περίοδο έφτασε γύρω στα 1090 MW, που καταγράφηκε την περασμένη Δευτέρα, 1η Αυγούστου.

Ο κ. Ταπάκης εξήγησε ότι η ζήτηση καλύπτεται από τις μονάδες με συμβατικά καύσιμα και τη συνεισφορά αιολικών και φωτοβολταικών στο σύστημα.

Σε ότι αφορά το απόλυτο ρεκόρ ζήτησης, αυτό καταγράφηκε πέρσι με 1240 MW περίπου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά πόσο μπορούμε να πλησιάσουμε τα επίπεδα ρεκόρ, ο κ. Ταπάκης ανέφερε ότι είναι θέμα καθαρά μετεωρολογικό.

Όπως μας εξήγησε, μέχρι τώρα δεν είχαμε ιδιαίτερο καύσωνα, δηλαδή δεν είχαμε διαδοχικές μέρες με θερμοκρασίες να σκαρφαλώνουν στους 41, 42, 43 βαθμούς κελσίου, κάτι που παρατηρήθηκε κατά την περσινή και προπέρσινη περίοδο, τονίζοντας ότι από ένα σημείο και μετά αυξάνεται εκθετικά η ζήτηση. «Δεν είναι το ίδιο να αυξάνεται από τους 42 στους 43, με το να αυξάνεται από τους 35 στους 36».

Τέλος σε ότι αφορά την επάρκεια και τις αντοχές του συστήματος ο κ. Ταπάκης σημείωσε ότι δεν τίθεται οποιοδήποτε θέμα. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν πάντα πιθανότητες βλαβών είτε στο σύστημα μεταφοράς και διανομής, σε καλώδια και γραμμές, είτε βλάβη σε μονάδα παραγωγής.

Σημείωσε πως θα υπάρχει ένα χρονικό διάστημα που θα επηρεάζεται κόσμος αλλά με την επίλυση του θέματος, είτε με εναλλακτικά μονάδα είτε με εναλλακτική τροφοδοσία, επανέρχεται η ομαλότητα.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network