MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τα καρναβάλια «ρυθμιστής» για restart της εστίασης

Advertisement

Sponsored by exness

Τίποτα δεδομένο μέχρι στιγμής για τον χρόνο επαναλειτουργίας των χώρων εστίασης – Δεν κλείδωσαν ημερομηνίες – Γίνονται σκέψεις και θα προβληματίσει το άνοιγμα ώστε να μην συμπίπτει με τα καρναβάλια – Επιστροφή στις εργασίες τους ζητούν οι Ιδιοκτήτες Κέντρων Αναψυχής δηλώνοντας αγανακτισμένοι

Την έντονη αγανάκτηση των Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής οι οποίοι υπέστησαν τεράστιο οικονομικό πλήγμα, εκφράζει μέσω της Cyprus Times ο Πρόεδρος του ΠΑΣΙΚΑ Φάνος Λεβέντης.

Advertisement

Στο μεταξύ γρίφος παραμένει η ημερομηνία που θα επαναλειτουργήσουν οι χώροι εστίασης, ενώ «ρυθμιστής», ίσως τελικά να αποδειχθούν τα καρναβάλια, εφόσον οι αρμόδιοι δεν θέλουν σε καμία περίπτωση το άνοιγμα να συμπίπτει με αυτά.

«Ζητούμε να επιστρέψουμε όσο νωρίτερα στις εργασίες μας τηρώντας πάντα τα μέτρα προστασίας. Οι πολύ μεγάλες δυσκολίες στο οικονομικό κομμάτι είναι γνωστές καθώς είχαμε εκατομμύρια ζημιές όλο αυτό το χρονικό διάστημα στην βιομηχανία, όμως είναι ταυτόχρονα και το ψυχολογικό κομμάτι των επιχειρηματιών που επιθυμούν να επιστρέψουν στις δουλειές τους», σημειώνει ο κ.Λεβέντης.

Κληθείς να απαριθμήσει τις εισηγήσεις του κλάδου όσον αφορά την επαναλειτουργία των χώρων εστίασης ο κ. Λεβέντης τονίζει ότι αυτό που ζητά είναι «να ανοίξουν οι επιχειρήσεις με διευρυμένο ωράριο, έτσι ώστε να μην υπάρχει ο χρονικός περιορισμός, αλλά ταυτόχρονα να παραμείνει και ο περιορισμός των 3 τετραγωνικών μέτρων ανά άτομο και τα 75 άτομα σε εσωτερικούς χώρους».

Εάν οι εισηγήσεις αυτές λέει, δεν γίνουν αποδεκτές, τότε θα πρέπει να παραμείνουν κλειστές κάποιες επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα οι ταβέρνες και να μείνουν στα σχέδια του κράτους αφού δεν θα τους δώσει τίποτα η επαναλειτουργία με χρονικούς περιορισμούς.

Διευκρινίζει ότι οι εισηγήσεις αυτές στο παρόν στάδιο είναι οι προσωπικές του απόψεις, ενώ μετέπειτα θα τεθούν ενώπιον του διοικητικού συμβουλίου που απαρτίζεται από μέλη όλων των επαρχιών.

Σκέψεις και προβληματισμός για το restart των χώρων εστίασης λόγω καρναβαλιών…

Χωρίς να έχει κλειδώσει η ημερομηνία επαναλειτουργίας των κέντρων αναψυχής, όπως αναφέρουν πληροφορίες της Cyprus Times, σε «εμπόδιο» στις σκέψεις που γίνονται για άνοιγμα τον ερχόμενο Μάρτιο, φαίνεται να αναδεικνύεται το θέμα των καρναβαλιών.

Τα καρναβάλια, αν και χωρίς μαζικές εκδηλώσεις φέτος, φαίνεται ότι θα επηρεάσουν τις συζητήσεις για επαναλειτουργία των χώρων εστίασης τουλάχιστον για τις αρχές Μαρτίου, δεδομένου ότι οι αρμόδιοι δεν θέλουν σε καμία περίπτωση το restart της εστίασης, να συμπίπτει με την περίοδο των καρναβαλιών.

Όπως ανέφερε αρμόδια πηγή στη Cyprus Times σίγουρα οι μεγάλες συναθροίσεις και τα πάρτι δεν πρέπει να επιτραπούν, ούτε για τα καρναβάλια αλλά ούτε για κανέναν άλλο λόγο εφόσον η επιδημιολογική μας εικόνα παραμένει ρευστή.

Πάντως ο Υπουργός Υγείας μιλώντας το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο και ερωτηθείς σχετικά εξέφρασε άγνοια.

Συγκεκριμένα, ερωτήθηκε κατά πόσον υπάρχει ενδεχόμενο επαναλειτουργίας της εστίασης εντός του μήνα. Είπε ότι δε μπορεί να το γνωρίζει και παρέπεμψε στα παραδείγματα των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, που είτε κλείνουν εκ νέου, είτε βρίσκονται αντιμέτωπες με μεγάλες εξάρσεις του ιού.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network