MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τα φοιτητικά βραβεία Ήθους και Κοινωνικής Προσφοράς του ΤΕΠΑΚ

Advertisement

Sponsored by exness

Απονεμήθηκαν για τρίτη συνεχή χρονιά τα φοιτητικά βραβεία Ήθους και Κοινωνικής Προσφοράς του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου για το 2023.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν το πρωί της Δευτέρας 3 Απριλίου, με σκοπό να τιμήσει και να επιβραβεύσει τις φοιτήτριες και τους φοιτητές που καταφέρνουν να ξεχωρίσουν για το ήθος και την εθελοντική τους δράση προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Τα βραβεία συνοδεύονται και από χρηματικά έπαθλα.

Advertisement

Πρόκειται για έναν θεσμό που θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 2021 με απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ και ύστερα από πρωτοβουλία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου, Kαθηγητή Παναγιώτη Ζαφείρη, ο οποίος συνεισφέρει, κάθε χρόνο, το ποσό που συνοδεύει το Πρώτο Βραβείο, μέσα από δικούς του πόρους.

Το Πρώτο Βραβείο ύψους €1,000 απονεμήθηκε φέτος στη διδακτορική φοιτήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου του ΤΕΠΑΚ, Δέσπω Νικολαϊδου, η οποία κατάφερε να ξεχωρίσει όχι μόνο για το ήθος της αλλά και για την ενεργό και δημιουργική δράση και προσφορά της στο Πανεπιστήμιο και ευρύτερα στην κοινωνία.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο της, η Δέσπω Νικολαϊδου ανέφερε πως «για μένα αυτό το βραβείο δεν είναι απλά μια αναγνώριση της δράσης μου αλλά μια υπενθύμιση να συνεχίζουμε, να προχωράμε μπροστά και να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να βελτιώνουμε το αύριο, όχι μόνο για τον εαυτό μας αλλά για όλη την κοινωνία».

«Όλοι μας έχουμε τη δύναμη να έχουμε θετικό αντίκτυπο ο ένας στη ζωή του άλλου. Καθημερινά, έχουμε την ευκαιρία να προσφέρουμε την υποστήριξη και την ενθάρρυνση μας στους γύρω μας, ειδικά όταν αντιμετωπίζουν προκλήσεις και εμπόδια που απειλούν να τους κατακλύσουν», σημείωσε, ενώ αναφέρθηκε, στη συνέχεια, στο σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε όσον αφορά στον καρκίνο.

Είπε ότι μέρος του βραβείου θα το διαθέσει για υποστήριξη αντικαρκινικών οργανώσεων και ενίσχυση εκπαιδευτικών δράσεων. «Ας δημιουργήσουμε μια κοινωνία που να μην τα παρατάει ποτέ και να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις για να ζούμε σε έναν κόσμο όπου όλοι νιώθουν ότι υποστηρίζονται, ενδυναμώνονται και μπορούν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους», κατέληξε.

Για το ήθος και την κοινωνική τους προσφορά βραβεύθηκαν, επίσης, ο φοιτητής του Τμήματος Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων Barasa Daniel, η φοιτήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου Αλίκη Καρυδά και ο φοιτητής του Τμήματος Νοσηλευτικής Μούμεν Αλ Ζαράα.

Τα χρηματικά έπαθλα, ύψους €500 έκαστο, συνεισέφεραν, μέσα από δικούς τους πόρους, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Σωτήριος Χατζής και τα μέλη της Διευθυντικής Ομάδας Διοικητικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου. Τα βραβεία, εκ μέρους της Ομάδας, απένειμαν ο Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών, Κώστας Χόππας, και η Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιουσίας, Ζωή Χατζηβασιλείου.

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, συνεχάρη θερμά τους βραβευθέντες και σημείωσε πως «τα βραβεία αυτά στοχεύουν να τιμήσουν τις εξαιρετικές πρωτοβουλίες, το ήθος και τις αξίες των φοιτητών και φοιτητριών του Πανεπιστημίου μας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network