MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τα είπαν Νικόλας – Περδίκης. Στο επίκεντρο και η κρίση στη Δικαιοσύνη

Advertisement

Sponsored by exness

Η στεγαστική πολιτική, η προστασία των ευάλωτων δανειοληπτών, η μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και η κρίση στη Δικαιοσύνη, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν σήμερα οι ηγεσίες ΔΗΚΟ και Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών.

Advertisement

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση στα γραφεία του ΔΗΚΟ, ο Πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος είπε πως συζήτησαν με την ηγεσία των Οικολόγων σημαντικά ζητήματα, όπως η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη στεγαστική πολιτική και την προστασία συγκεκριμένων κατηγοριών πολιτών, που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα λόγω της πίεσης των ΜΕΔ και των Τραπεζών.

Ανέφερε πως συζήτησαν τρόπους προστασίας των οικογενειών, που σήμερα κινδυνεύουν να χάσουν την κύρια οικογενειακή κατοικία, το πώς μπορούν να βελτιώσουν το Σχέδιο Εστία, να βελτιώσουν το Πλαίσιο Αφερεγγυότητας έτσι ώστε να επιτευχθεί πιο γρήγορα η προστασία εκείνων που έχουν ανάγκη. Επίσης συζήτησαν τρόπους για το πώς μπορούν να μειωθούν τα ενοίκια, τα οποία σήμερα έχουν φτάσει σε ιδιαίτερα ψηλά επίπεδα, αλλά και πώς ευρύτερα μπορούν να προωθηθούν στεγαστικά προγράμματα για την προστασία εκείνων που δεν μπορούν να ενταχθούν σε Σχέδια όπως το Εστία.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ακόμη ότι με τον κ. Περδίκη και την ηγεσία του Κινήματος συζήτησαν σημαντικές μεταρρυθμίσεις όπως της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Η σημερινή μας συζήτηση ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και είναι με πάρα πολλή προσοχή και ενδιαφέρον που έχουμε ακούσει τις εισηγήσεις των Οικολόγων γιατί θεωρούμε ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των ζητημάτων που συζητήσαμε ταυτίζονται σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό οι απόψεις μας, χωρίς φυσικά να μην υπάρχει και ένα περιθώριο διαφωνίας σε επιμέρους ζητήματα», είπε και πρόσθεσε πως η συζήτηση θα συνεχιστεί και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο για να προωθηθούν οι απαραίτητες λύσεις που ταλανίζουν την κυπριακή κοινωνία.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Περδίκης είπε πως στα θέματα που ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είχαν επίσης την ευκαιρία να συζητήσουν την κρίση στον τομέα της Δικαιοσύνης και κατέληξαν σε κοινές δράσεις, όπως η κατάθεση από κοινού στην Ολομέλεια της Βουλής Πρότασης Νόμου για την καθιέρωση του ασυμβίβαστου στον τομέα των δικαστών. Πρόσθεσε πως θα προχωρήσουν και σε άλλα μέτρα από κοινού με το ΔΗΚΟ γιατί συμφωνούν ότι δεν υπάρχουν ιερές αγελάδες στα θέματα που αφορούν θεσμούς, αρχές της χρηστής διοίκησης.

Στη συνέχεια, ο κ. Περδίκης ανέφερε πως μεγάλη έγνοια των δύο κομμάτων είναι τι θα γίνει με τους αφερέγγυους και τους ευάλωτους δανειολήπτες και πρόσθεσε πως κακώς αφαιρέθηκε ο μοχλός της χρηματοδότησης του Σχεδίου Εστία. Ανέφερε ακόμη ότι άκουσαν από πλευράς ΔΗΚΟ κάποιες ιδέες για τη στεγαστική πολιτική, τις οποίες κρίνουν ως θετικές καθώς πρέπει να εξασφαλιστούν και οι ευάλωτοι δανειολήπτες αφού έως τώρα έχουν εξασφαλιστεί οι Τράπεζες, κάποιοι στρατηγικοί κακοπληρωτές και ενδεχομένως κάποιοι από τους δανειολήπτες της μεσαίας τάξης.

«Ευθύνη της Βουλής, και αυτή την ευθύνη ως Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών και το ΔΗΚΟ την αναλαμβάνουμε, είναι να εξασφαλιστούν στο μέτρο του δυνατού πάντα και χωρίς ακρότητες και οι ευάλωτοι αφερέγγυοι δανειολήπτες», είπε.

Όσον αφορά την καθυστέρηση του Δημόσιου Φορέα διαχείρισης των ΜΕΔ, αυτή προκαλεί ιδιαίτερα προβλήματα στον τομέα των τραπεζών και των ΜΕΔ. «Υποτίθεται ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε να τον εφαρμόσει σε ό,τι αφορά τα ΜΕΔ του Συνεργατισμού», είπε και σημείωσε ωστόσο ότι τα πράγματα είναι πολύ ρευστά και εξακολουθεί να έχει χρησιμότητα η εισήγηση που είχαν κάνει προεκλογικά για την επέκταση αυτού του Φορέα στα ΜΕΔ των άλλων τραπεζών.

Ο κ. Περδίκης ανέφερε ακόμη ότι μίλησαν για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον Σχέδιο για τον Ακάμα και θα συνεχίσουν, κατέληξε, τον διάλογο γιατί παρά τις διαφορετικές πορείες ενόψει ευρωεκλογών, το Κίνημα θα συνεχίσει να επιδιώκει να κτίζει γέφυρες με το ΔΗΚΟ.

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network