MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τα είπαν με τον Γενικό Ελεγκτή οι Κάτοχοι Τραπεζικών Αξιογράφων

Advertisement

Sponsored by exness

Αν άσκησε σωστά ή όχι τον εποπτικό της ρόλο η Κεντρική Τράπεζα σε σχέση με την παραχώρηση έκτακτης ρευστότητας (ELA) προς τη Λαϊκή Τράπεζα, η διαδικασία που ακολουθήθηκε για πώληση των κυπριακών τραπεζικών καταστημάτων στην Ελλάδα αλλά και η αλλαγή καθεστώτος της Λαϊκής Τράπεζας Ελλάδας από θυγατρική σε υποκατάστημα της κυπριακής Λαϊκής, ήταν τα τρία κύρια θέματα τα οποία συζήτησε αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων με τον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Advertisement

«Ο στόχος μας ήταν και εξακολουθεί να είναι πώς θα βρεθεί ο τρόπος να τιμωρηθούν οι ένοχοι που οδήγησαν την οικονομία της Κύπρου σε μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση», είπε στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, την Τρίτη το μεσημέρι, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φοίβος Μαυροβουνιώτης.

Πρόσθεσε ότι «εκείνο το οποίο έχουμε διαπιστώσει από το Γενικό Ελεγκτή είναι το ενδιαφέρον του να εμπλακεί εκεί που του δίδεται το δικαίωμα με βάση τις αρμοδιότητές του για να τα διερευνήσει».

Αναφέρθηκε ειδικότερα στην έκτακτη παροχή ρευστότητας που παραχωρήθηκε στη Λαϊκή Τράπεζα (ELA) «τα €11 δισ., κατά πόσο οι διαδικασίες που ακολούθησε η Κεντρική Τράπεζα, αν άσκησε σωστά το ρόλο της». Αν κατά κάποιο τρόπο κριθεί ότι υπάρχουν ευθύνες τότε θα καταγγελθεί στο Γενικό Εισαγγελέα, πρόσθεσε.

Ο κ. Μαυροβουνιώτης είπε ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκε ακόμη «η πώληση των κυπριακών καταστημάτων των τραπεζών στην Ελλάδα». Μιλούμε, ανέφερε, «για €3,4 δισ», προσθέτοντας ότι πρόκειται επίσης για «ένα πολύ μεγάλο ποσό». Ήδη ξεκίνησε η έρευνα και στις δύο περιπτώσεις, είπε.

Άλλο σημείο, σύμφωνα με τον ίδιο, «το οποίο έπαιξε ένα σημαντικό ρόλο στην κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας ήταν η μετατροπή της Λαϊκής Ελλάδος από θυγατρική σε branch». Δηλαδή, εξήγησε, «ενώ ήταν θυγατρική και το ποσό αυτό θα αποζημιωνόταν από την ελληνική Κυβέρνηση, όταν μετατράπηκε σε υποκατάστημα, τότε μετέφεραν την ευθύνη στην Κυπριακή Δημοκρατία να πληρώσει τα €3,4 δισ. για τη χρεοκοπία της Λαϊκής στην Ελλάδα».

Είπε ακόμη ότι ο Σύνδεσμος θα είναι σε επαφή με το Γενικό Ελεγκτή ο οποίος και θα προσπαθήσει να συμβάλλει όσο μπορεί στον εντοπισμό των ενόχων «έτσι ώστε να τιμωρηθούν και να βρεθεί τρόπος έτσι ώστε να μπορέσουμε κι εμείς να αποζημιωθούμε στο μέτρο του δυνατού».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network